(V ŽIVO) Karl Erjavec: “Poslanec Robert Polnar je eden od žarišč dezinformacij” – Podpora poslancev DeSUS-a bo dana ne glede na špekulacije, ki krožijo v javnosti – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Karl Erjavec: “Poslanec Robert Polnar je eden od žarišč dezinformacij” – Podpora poslancev DeSUS-a bo dana ne glede na špekulacije, ki krožijo v javnosti

(V ŽIVO) Karl Erjavec: “Poslanec Robert Polnar je eden od žarišč dezinformacij” – Podpora poslancev DeSUS-a bo dana ne glede na špekulacije, ki krožijo v javnosti

Opoldne se je  Gospodarskem razstavišču začela seja izvršnega odbora DeSUS, na kateri se bodo seznanili z vložitvijo konstruktivne nezaupnice in kandidaturo predsednika stranke Karla Erjavca za mandatarja.

Erjavec je v izjavi novinarjem ob prihodu na razširjeno sejo izvršnega odbora za špekulacijo označil tudi poročanje, da so poslanci DeSUS pri konstruktivni nezaupnici, ki so jo stranke LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS vložile v sredo, neenotni.

Po njegovih besedah je član poslanske skupine DeSUS Robert Polnar, ki pa so ga izključili iz stranke, eden od žarišč teh dezinformacij. “Poslanci bodo pač glasovali po svoji vesti. Pričakujem, da bodo podprli sklepe stranke,” je danes dejal Erjavec. V sredo ob vložitvi konstruktivne nezaupnice je sicer povedal, da pričakuje vsaj tri poslanske glasove podpore iz svoje poslanske skupine.

“Poglejte, to je tudi ves čas ena špekulacija, da je poslanska skupina in poslanci stranke Desus neenotni. Vi veste, da eden od poslancev je pač bil izključen iz stranke. Ta se ves čas še vedno obnaša, kot da je del stranke. Nenazadnje gospod Polnar je še vedno član poslanske skupine, ker ga ni mogoče izključiti proti njegovi volji. Seveda on je tudi eno od žarišč dezinformacij tudi o tem, da je stranka Desus neenotna, in zato se mi zdi prav, da pač danes najožje vodstvo postane tudi skupaj s poslanci. Poslanci bodo pač glasovali po svoji vesti.” Erjavec je dejal, da pričakuje, da bodo poslanci podprli sklepe stranke Desus, saj so imeli kar nekaj sestankov in “podpora bo dana ne glede na špekulacije, ki krožijo v javnosti,” zaključi Erjavec.

Za eno od dezinformacij je danes označil tudi navedbe Požareporta, da namerava zamenjati generalno sekretarko stranke Lidijo Štruc. Prav tako je zatrdil, naj ne pričakujemo pritiskov na poslance. Po njegovem mnenju namreč to delajo predvsem tisti, ki to govorijo.

Predsednik sveta DeSUS-a Anton Urh je pred sejo izvršnega odbora odločno zavrnil, da bi stranka pritiskala na poslance, da bi glasovali v skladu s sklepi stranke. “Poslanci so samostojni in se odločajo po svoji vesti. Tudi ustava jih ščiti,” je dejal. Dodal je, da stranka na to ne vpliva, “je pa lepo in priporočeno, če glasujejo v skladu s sklepi stranke”.

Današnje seje izvršnega odbora se sicer udeležujeta vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša in poslanec Jurij Lep. Ta je pred sejo odbora dejal, da je stvar posameznika, ali bo podprl konstruktivno nezaupnico. “Bomo videli, kaj bo. Danes smo tukaj zato, da se v stranki pogovorimo, kako bomo ravnali,” je povedal. Upa, da bodo tudi v primeru neuspeha nezaupnice vladi Janeza Janše poslanci ostali skupaj.

COMMENTS

Wordpress (0)