(VIDEO) “Če poslanci DZ ne bodo podprli konstruktivne nezaupnice, potem jim bog pomagaj. Tudi Karl Erjavec jim ne more pomagati”- Izjava Karla Erjavca po seji IO stranke DeSUS pred glasovanjem o nezaupnici vladi – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Če poslanci DZ ne bodo podprli konstruktivne nezaupnice, potem jim bog pomagaj. Tudi Karl Erjavec jim ne more pomagati”- Izjava Karla Erjavca po seji IO stranke DeSUS pred glasovanjem o nezaupnici vladi

(VIDEO) “Če poslanci DZ ne bodo podprli konstruktivne nezaupnice, potem jim bog pomagaj. Tudi Karl Erjavec jim ne more pomagati”- Izjava Karla Erjavca po seji IO stranke DeSUS pred glasovanjem o nezaupnici vladi

Izvršni odbor DeSUS svetu stranke predlaga, da DeSUS postane formalni član Koalicije ustavnega loka (KUL), v katero so že vključene LMŠ, SD, Levica in SAB. Predlaga še, da priporočajo poslanski skupini DeSUS, da podpre konstruktivno nezaupnico, je v izjavi novinarjem povedal prvak DeSUS in kandidat za novega predsednika vlade Karl Erjavec. Dopisna seja sveta stranke bo sklicana danes, takoj po seji izvršnega odbora, je pojasnil Erjavec. Pričakuje, da bo glasovanje končano v torek zvečer.

Erjavec je izvršni odbor podrobno seznanil z dogajanjem v zadnjem tednu. Kot je spomnil v današnji izjavi, je minuli torek in petek dolgo sestankoval s poslanci DeSUS-a.

“Moram pa reči, da to ni projekt Karla Erjavca. To je projekt vseh tistih poslancev, ki ne podpirajo takšnega načina vladanja, kot to počne aktualna vlada. In tukaj bomo pač dobili odgovor, ali se podpira ta politika destrukcije ali želimo drugačno politiko,” je novinarjem po seji izvršilnega odbora DeSUS-a dejal Karl Erjavec.

Glede pogovorov oziroma stikov s poslansko skupino SMC-ja je Erjavec dejal, da ti stiki že ves čas potekajo. “Tečejo določeni pogovori, vendar je na njih, da se odločijo, ali podpirajo vlado Janeza Janše, ki je posledica neke avtoritarne demokracije, ko veliki vodja odloča praktično o vsem. Od Zimbabveja, do tega, da se je sedaj odločil, da bo začasno financiral STA zato, ker je sedaj glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Prepričan sem, da če ne bi bilo konstruktivne nezaupnice, se problem STA ne bi še danes rešil. Če so pač pripravljeni to sprejeti, bodo pač to sprejeli. Na koncu bodo pa tako državljanke in državljani ocenili, kdo je ravnal prav in ura resnice bo slej ko prej tudi na volitvah,” je dejal Erjavec

“Kar se tiče te koalicije KUL in pa oblikovanja nove vlade, bi pa še enkrat poudaril: Naš cilj je, da spremenimo to politiko. Naš cilj je, da bi zaključili mandat. Naš cilj je, da bi Slovenija zopet postala ugledna država v mednarodnem prostoru. Naš cilj je, da poslušamo stroko, na kakšen način bomo premagali epidemijo covid in naš cilje je tudi, da ustavimo to poseganje v nadzorne institucije v medije in tako dalje. Zdaj če poslanci državnega zbora niso za tako politiko, potem jim bog pomagaj. Tudi Karl Erjavec jim ne more pomagati”.

“Jaz sem pripravljen za vsako situacijo. Če ne bi bil pripravljen, se tudi ne bi lotil tega projekta,” je Karl Erjavec dejal glede izjave predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, da mora biti glasovanje o konstruktivni nezaupnici izpeljano v sredo.

Predsednik DZ Igor Zorčič verjame, da dejstvo, da je bilo več poslancev na seji Knovsa v stiku z direktorjem Sove Janezom Stuškom, okuženim s koronavirusom, ne bo vplivalo na izvedbo za sredo predvidene seje DZ, na kateri bi glasovali o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše. Poslance, ki so imeli tvegan stik, bodo pred sejo testirali.

tem bo sicer tekel tudi govor na torkovi seji kolegija predsednika državnega zbora, a Zorčič verjame, da bo datum seje ostala sreda. Po njegovi oceni namreč prestavitev seje, denimo na petek ne rešuje problema poslancev, za katere bi se na testiranju morebiti izkazalo, da so okuženi z novim koronavirusom.

DZ lahko z večino vseh poslancev odloči tudi drugače in rok glasovanja raztegne za 30 dni, a Zorčič dvomi, da bo do tega dejansko prišlo, ker se tudi čez 30 dni lahko zgodi kakšna potencialna okužba ali tvegan stik.

COMMENTS

Wordpress (0)