(VIDEO) Petkovi protesti tokrat s sprehodom po ljubljanskih ulicah – Že dopoldne so okoli parlamenta vozili avtobusi turističnih prevoznikov – TOPNEWS.si

(VIDEO) Petkovi protesti tokrat s sprehodom po ljubljanskih ulicah – Že dopoldne so okoli parlamenta vozili avtobusi turističnih prevoznikov

(VIDEO) Petkovi protesti tokrat s sprehodom po ljubljanskih ulicah – Že dopoldne so okoli parlamenta vozili avtobusi turističnih prevoznikov

Že dopoldne ob desetih je s protestno vožnjo protestirala skupina avtobusnih prevoznikov, ki je pred parlament v Ljubljani pripeljala v obliki »pogrebne povorke«. Na enem od letakov, prilepljenih na avtobus, je mogoče prebrati, da je povorka »v spomin občasnim turističnim prevoznikom Slovenije«. »Sporočamo vam žalostno vest, da so v letu 2020 pod pritiskom korona krize klonili slovenski turistični prevozniki«, je še pisalo na letaku.

Protestna ljudska skupščina pa je za nocoj napovedala individualne sprehode po ljubljanskih ulicah.
V sporočilu za javnost so zapisali, da “danes vabijo vse tiste, ki se že mesece borijo zoper strahovlado, okrog sedme ure zvečer, da se individualno sprehodijo skozi mestno jedro, tako kot več tisoč drugih, ki so tam zgolj zaradi lučk in brezalkoholnega kuhanega vina. Vabimo vse, da na svoj sprehod po mestu vzamejo transparent, zastavo, z lučkami okrašeno kolo ali kakšen drug simbol upora!,” so še zapisali v protestni ljudski skupščini.

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti spodaj v integralu.

DANES JE PETEK, VLADA PADA IN SIMBOL UPORA BO ZASVETIL SREDI LJUBLJANE!
Strahovlada Janeza Janše se po mnogih mesecih upora postopno, a nezadržno seli na smetišče zgodovine. Predstavniki stranke DESUS se počasi zbujajo iz večmesečne otopelosti, v kratkem pa pričakujemo, da se bodo tudi člani SMC zavedli svoje odgovornosti in zagotovili možnost svetlejše prihodnosti v naslednjem letu.
Že dopoldne bodo prevozniki s svojimi avtobusi in drugimi večjimi vozili zavzeli mestne ulice, da izrazijo nasprotovanje vladi, ki se raje posveča kadrovskim, klientelističnim in politikantskim mahinacijam, kot da bi se resnično posvetila strokovnemu reševanju epidemiološke situacije in poskrbela za pomoč prebivalkam in prebivalcem Slovenije, ki so jih zdravstvena kriza in posledični ukrepi najbolj prizadeli. (glej prilogo)
Ker je v Sloveniji očitno potrošništvo bolj pomembno kot socialne stiske, izobraževanje, kultura in seveda ustavno zagotovljene pravice do svobodnega izražanja v javnem prostoru: Danes vabimo vse tiste, ki se že mesece borimo zoper strahovlado okrog sedme ure zvečer individualno sprehodimo skozi mestno jedro, tako kot več tisoč drugih, ki so tam zgolj zaradi lučk in brezalkoholnega kuhanega vina. Vabimo vse, da na svoj sprehod po mestu vzamejo transparent, zastavo, z lučkami okrašeno kolo ali kakšen drug simbol upora!
Za vrhunec večera bo po vzoru nekaterih drugih mest (https://www.primorske.si/2020/11/18/z-osvetljenimi-kolesi-zrejo-v-prihodnost) in mnogih kreativnih posameznic in posameznikov sredi decembrske praznične Ljubljane zasvetil tudi naš simbol upora, v obliki spektakularne prostorske instalacije!
Danes se bo povsem jasno pokazalo, ali gre vladi pri represivnih ukrepih nad protestnicami in protestniki za zaščito zdravja, ali zgolj za poskus ustrahovanja in utišanje vseh glasov upora.
Ne bomo se zbirali, ohranjali bomo varnostno razdaljo in prepričani smo, da bo velika večina sprehajalk in sprehajalcev nosila tudi maske, čeprav zakon na prostem tega ob vzdrževanju varnostne razdalje ne zahteva več… in ponovno se bo povsem jasno pokazalo, koga v resnici skrbi za zdravje te države in vseh njenih prebivalcev, koga pa skrbi zgolj za lastne interese in ohranjanje svojih položajev za vsako ceno.
Za najbolj nazoren pregled dogajanja naprošamo medije, da okrog 19:00 dokumentirajo dogajanje v bližini Prešernovega trga!
UPOR SE NADALJUJE DO NEIZOGIBNEGA PADCA STRAHOVLADE!

COMMENTS

Wordpress (0)