(V ŽIVO) Petkov protest v avtomobilih se nadaljuje – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkov protest v avtomobilih se nadaljuje

(V ŽIVO) Petkov protest v avtomobilih se nadaljuje

V Ljubljani so tudi za nocoj napovedani protesti z avtomobili. Policisti so sicer prejšnji petek identificirali 86 oseb. Pri tem so ugotovili več kršitev, in sicer 26 kršitev odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih, 17 kršitev cestnega prometa, dve kršitvi javnega reda in miru ter kršitev glede zakona o osebni izkaznici. To pa očitno ni ustavilo protestnikov, ki so za nocoj napovedali ponovni protest z avtomobili.

Kot so zapisali, “pričakujejo, da bo danes ob 19:00 Slovenska cesta polna voznic in voznikov, ki se ne pustijo zastrašiti in skladno s svojimi ustavnimi pravicami zahtevajo takojšen odstop vlade Janeza Janše in povratek iz ponorelega Noriškega kraljestva v demokratično republiko Slovenijo!  V kolikor bo policija ponovno upoštevala navodila za represijo in zaprla ulice v ožjem centru, pričakujemo, da bo avtomobilski protest potekal po Bleiweisovi cesti oz. po ulicah v bližini centra, ki bodo prevozne. Avtomobilski protesti se po naših informacijah pripravljajo tudi v Mariboru in več drugih slovenskih mestih.

Situacija je iz dneva v dan bolj absurdna in grozljiva. V naslednjih dneh pričakujemo zdrs v totalitarni kaos in pospešen pogrom nad vsemi demokratičnimi institucijami ter civilno družbo ali pa dokončni padec strahovlade in začetek povratka v demokracijo.

Upor pa se bo v vsakem primeru nadaljeval, dokler ne bodo zagotovljeni pogoji, v katerih lahko prebivalke in prebivalci vsaj načeloma zaupajo delovanju in ukrepom vlade sredi najtežje zdravstvene, ekonomske in humanitarne preizkušnje v naši zgodovini”.

V sporočilu, ki pa ni poziv na proteste, pa so še zapisali:

“4. december 2020 v Sloveniji: vodstvo v stopnji smrtnosti na prebivalca, prekinitev financiranja STA, izbrisi kulturnikov, grožnje nevladnim organizacijam, neustavljivo kadrovsko divjanje, napovedane stavke policije, neustavnost vseh odlokov o prepovedi gibanja, vsakodnevni patološki izlivi maršala Twita … in predsednik države in vrhovni poveljnik obrambnih sil, ki sredi vsega tega postavlja snežake pred predsedniško palačo. Edina možna rešitev je UPOR (z vsemi ustavno zagotovljenimi sredstvi), dokler se ta nesposobna, korumpirana in tiranska strahovlada ne odstrani na smetišče zgodovine!

Ravno zato je vlada s preteklim tednom uzakonila drakonske kazni do 12.000 € za vse, ki bi si drznili na kakršenkoli način pozivati k protestom, tudi če ti protesti upoštevajo smernice NIJZ in ne vplivajo na epidemiološko situacijo. Kot v času osvobodilne fronte so prebivalke in prebivalci prisiljeni delovati v konspiraciji, ker v nasprotnem primeru upravičeno pričakujejo maščevalne ukrepe nepreklicno odstopljenega ministra in njegovih podrepnikov”.

COMMENTS

Wordpress (0)