Gantar potrdil, da bo glede njihovega poziva k razrešitvi Aleksandre Pivec z mesta kmetijske ministrice več znanega po torkovem sestanku koalicije in pogovoru Janše s Pivčevo – TOPNEWS.si

Gantar potrdil, da bo glede njihovega poziva k razrešitvi Aleksandre Pivec z mesta kmetijske ministrice več znanega po torkovem sestanku koalicije in pogovoru Janše s Pivčevo

Gantar potrdil, da bo glede njihovega poziva k razrešitvi Aleksandre Pivec z mesta kmetijske ministrice več znanega po torkovem sestanku koalicije in pogovoru Janše s Pivčevo

Gantar je ob odhodu z rednega posveta vodij koalicijskih strank pojasnil, da se bodo sestanka udeležili vodje poslanskih skupin in predsedniki koalicijskih strank. Na vprašanje, ali pričakuje, da bo premier sledil pozivu, pa je odgovoril, da je odločitev koalicijske stranke smiselno spoštovati.

Gantar verjame, da jo bo premier spoštoval. “Jutri imamo popoldan sestanek koalicije, se pravi poslanske skupe in predsedniki, in se bomo pač dogovorili, kako in kaj. Predvidoma bo tudi predsednik še govoril z doktor Pivčevo”.

Na vprašanje, ali pričakuje, da bo premier sledil pozivu, pa je odgovoril, da je odločitev koalicijske stranke smiselno spoštovati. Gantar verjame, da jo bo premier spoštoval.

“Pač odločitev koalicijske stranke je sigurno smiselno spoštovati. In jaz verjamem, da bo to spoštoval. Treba je pa to pač izpeljati in jaz razumem, da je tudi korektno, da opravi razgovor z ministrico, ki je pač do sedaj delala v tej vladi in ne spremeni nič na stvari”.

Na vprašanje, ali so na koalicijskem sestanku govorili o rekonstrukciji vlade, je Gantar dejal, da o tem niso govorili.

Na vprašanje, ali bi lahko bil torek zadnji dan službe Pivčeve s polnimi pooblastili, pa je odvrnil, da ne ve, kakšen bo v torek dogovor, in “kaj se bo navsezadnje sama odločila: ali odstopiti ali čakati na razrešitev”.

Odzval se je tudi na ostre besede Pivčeve, da je hujše kot v Belorusiji, da gre za njeno “diskreditacijo in likvidacijo” z vseh funkcij mimo vseh političnih in demokratičnih standardov. Gantar je dejal, da je bil postopek v skladu z vsemi pravili, ki veljajo v stranki, in so bila sprejeta demokratično.” Mislim, da je nedemokratično njeno oklepanje tega mesta na način, kot morda delajo v Belorusiji”.

Na vprašanje, kdo je kriv za padec podpore DeSUS-u, ali Aleksandra Pivec ali Tomaž Gantar in poslanska skupina ali pa sodelovanje v desni vladi, je Gantar dejal, da je padec javnomnenjske podpore stranki DeSUS logična posledica tega, kar se zadnje čase medijsko in javno dogaja.

“No, saj ni kaj komentirati. Logično je, da je do tega prišlo, to je pač predvidljivo. To pomeni, da bomo morali znotraj stranke reševati sami probleme… Ljudje so naveličani javnega pranja perila in nesporazumov. To je jasno vsem.”

To je po njegovih besedah zagotovo sprožila Pivčeva, v vse dogajanje pa so vpleteni vsi in “verjetno v tem delu na nek način soodgovorni. Jaz si tu ne delam nobenih utvar. Morali bomo začeti pač pametno delati. Razčiščevati svoje probleme znotraj stranke in biti pač tvorni partner pri delu, ki ga opravljamo.”

COMMENTS

Wordpress (0)