S sončno elektrarno do večje dobičkonosnosti kmetije – TOPNEWS.si

S sončno elektrarno do večje dobičkonosnosti kmetije

S sončno elektrarno do večje dobičkonosnosti kmetije

Kmetijska dejavnost je v hitro spreminjajočem se svetu izpostavljena številnim izzivom, s katerimi se kmetom obenem odpirajo tudi nove priložnosti. Kako ob negotovem načrtovanju pridelkov, ki je podvrženo tako vremenskim vplivom kot povpraševanju na trgu, čim bolj zmanjšati vpliv stroškov na končno razliko med odhodki in prihodki kmetije? Je mogoče na en mah znižati stroške in hkrati ustvariti še dodatne prihodke?

Na obe zgornji vprašanji je mogoče podati enak odgovor: nižje stroške in obenem priložnost za dodaten zaslužek vam lahko zagotovi sončna elektrarna na strehi vašega kmetijskega poslopja. Sončna elektrarna namreč že takoj po postavitvi in zagonu poskrbi za tudi do 75 % nižje mesečne račune za elektriko, za njeno financiranje pa je trenutno na voljo več javnih razpisov za pridobitev nepovratnih sredstev.

Ste se kdaj spogledovali z idejo o razširitvi kmetijske dejavnosti na novo področje? Poleg razpisov za sofinanciranje naložb v sončne elektrarne za domačo samooskrbo je do sredine oktobra mogoče izkoristiti tudi nepovratna sredstva za naložbe v sončne elektrarne, namenjene prodaji električne energije. Iz tega naslova si lahko znižate stroške investicije v sončno elektrarno za kar 50 %.

Se vam zdi naložba v sončno elektrarno za vašo kmetijo zanimiva, a ne veste točno, na kakšen način bi zagrizli vanjo? Zaupajte celoten postopek strokovnjakom z izkušnjami. Pri GEN-I Sonce imajo večletne izkušnje tako s postavitvijo manjših domačih sončnih elektrarn kot takih na večjih poslovnih objektih. Postavili so tudi prvo sončno elektrarno na večstanovanjskem objektu v Sloveniji. Rezultat njihovega dela in strokovnega pristopa pa je največji tržni delež med slovenskimi ponudniki sončnih elektrarn na ključ.

Ko gre za odločitev o trajnostnem in najcenejšem viru energije, v prid izbiri GEN-I Sonce storitve na ključ govori še več dejstev:

  1. Sončne elektrarne GEN-I Sonce so sestavljene iz komponent priznanih domačih in tujih proizvajalcev, ki za svoje proizvode zagotavljajo od 10- do 25-letne garancije, jamčijo pa tudi za ustrezno razgradnjo in ponovno uporabo posameznih delov po koncu življenjske dobe sončne elektrarne. Na ta trajnostni vidik smo v GEN-I Sonce pri načrtovanju elektrarn še posebej pozorni.
  2. V ceni sončne elektrarne GEN-I Sonce je vključeno vse – od svetovanja do montaže elektrarne na streho.
  3. Za poplačilo naložbe so pripravili več ugodnih modelov financiranja, med katerimi lahko vsaka stranka izbere najugodnejšega zase.
  4. Ker se odlično opravljena storitev ne konča z namestitvijo sončnih panelov na streho, pa v GEN-I Sonce strankam omogočamo tudi vzdrževanje in spremljanje delovanja naprave z daljinsko nadzorovanim sistemom, ki avtomatsko javlja morebitne odklone od pričakovanega delovanja elektrarne.

Si želite v prihodnje posodobiti vašo kmetijsko dejavnost ali ob ohranjanju trajnostnega kmetovanja poskrbeti še za trajnostno rabo električne energije? Ker sončna elektrarna proizvaja elektriko s pomočjo sonca, lastniku prinaša kar 30 let brezskrbnosti in neodvisnosti od cen elektrike na trgu. Elektrika, pridobljena na domači strehi iz sončnega vira, namreč ni odvisna od spreminjajočih se tržnih cen energentov; njenega uporabnika tudi ni treba skrbeti, da bi jo kadarkoli v prihodnosti zmanjkalo.

COMMENTS

Wordpress (0)