(VIDEO) Čeprav je protestnike prišla pozdraviti televizijska voditeljica Miša Molk, so le ti skandirali “Erike ne damo” – Protestniki pred RTV-jem sinoči zaman čakali premierja Janeza Janšo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Čeprav je protestnike prišla pozdraviti televizijska voditeljica Miša Molk, so le ti skandirali “Erike ne damo” – Protestniki pred RTV-jem sinoči zaman čakali premierja Janeza Janšo

(VIDEO) Čeprav je protestnike prišla pozdraviti televizijska voditeljica Miša Molk, so le ti skandirali “Erike ne damo” – Protestniki pred RTV-jem sinoči zaman čakali premierja Janeza Janšo

TV Slovenija ima namreč poleg glavnega in stranskega še več vhodov iz dvorišča, kjer so parkirani avtomobili, poleg tega pa je možno na TV priti po podzemnih hodnikih preko Radia. Kje natančno je v studio sinoči prišel Janez Janša ni znano, vendar so ga protestniki zaman čakali tako pred začetkom oddaje kot tudi po koncu oddaje.

Pred stavbo Televizije Slovenija v Ljubljani se je pozno popoldne zbrala gruča ljudi, med njimi tudi protestniki na kolesih, ki že nekaj časa protestirajo proti vladi. S tem so izrazili nezadovoljstvo nad tem, da v terminu oddaje Tarča na Televiziji Slovenija gostuje premier Janez Janša.

So pa na glavni vhod prišli vodje opozicijskih strank in tudi gostje Odmevov, na katere so protestniki usmerili svoj gnev, saj gre za nezadovoljstvo s celotnim političnim razredom.

Protestniki so izrazili podporo oddaji Tarča, v kateri so sicer aprila razkrili tudi domnevno sporna ravnanja pri nabavi zaščitne opreme za zajezitev novega koronavirusa. Tako je bilo poleg zvončkljanja in glasbe slišati tudi vzklike Erike ne damo! V podporo voditeljici oddaje Eriki Žnidaršič, slišati pa je bilo tudi vzklike “Janez, kaj boš kradel danes”.

Med protestniki je bil tudi raper Zlatko, ki se je v živo javljal na svoj blog. Med protestnike je prišla tudi televizijska voditeljica Miša Molk, opaziti pa je bilo tudi Ludvika Tomšiča, ki je glasno protestiral, češ, da se je Janša ustrašil.

Protestniki so na ulico prišli s slovenskimi zastavami in z nekaj transparenti, na enem je denimo pisalo DOVOLJJ! Shod pa so spremljali tudi policisti, ki so legitimirali enega od udeležencev, ki pa s seboj ni imel dokumentov. Nasploh je bilo vsaj na začetku pred zgradbo RTV več varnostnih služb in policistov, vendar kakšnih resnih incidentov ni bilo.

Protesti pred zgradbo RTV so bili uvod v današnje nadaljevanje kolesarskih protestov.

COMMENTS

Wordpress (0)