(VIDEO) Gregor Židan in Jani Möderndorfer sta bila še kot poslanca SMC-ja cimra v parlamentu – “Nobenih sredstev ali obljub za prestop k SD-ju ni bilo,” je danes dejal Gregor Židan – TOPNEWS.si

(VIDEO) Gregor Židan in Jani Möderndorfer sta bila še kot poslanca SMC-ja cimra v parlamentu – “Nobenih sredstev ali obljub za prestop k SD-ju ni bilo,” je danes dejal Gregor Židan

(VIDEO) Gregor Židan in Jani Möderndorfer sta bila še kot poslanca SMC-ja cimra v parlamentu – “Nobenih sredstev ali obljub za prestop k SD-ju ni bilo,” je danes dejal Gregor Židan

Nekdanji poslanec SMC Gregor Židan je tri dni po odhodu v stranko SD pojasnil, zakaj je zapustil poslansko skupino: “Ne bi rad pral umazanega perila v javnosti, saj verjamem, da tisto, kar se dogovorimo za štirimi stenami, ostaja tudi za temi štirimi stenami. Mislil sem, da se bo stvar umirila, vendar v zadnjem času, v zadnjih dveh dnevih, so se v javnosti pojavile govorice, insinuacije, jaz lahko rečem tudi laži, da sem prejel neka sredstva za prestop v SD. Naj na tem mestu povem, da še nisem član SD-ja, sem prestopil samo v poslansko skupino SD-ja.

Iz SMC-ja sem odšel, ker mi je tako narekovala vest. Za ta odhod, kakor sem že povedal, mi ni bilo nič obljubljeno. To je moja osebna odločitev in še enkrat poudarjam, nisem dobil nobenih sredstev, ne denarnih ne nekih obljub”.

Kot je dejal, se je s poslanskimi kolegi SD dogovoril le, da gredo skupaj na volitve in skušajo zmagati, njegova prednostna zadolžitev pa bo področje športa. Pri tem je opozoril, da se ni včlanil v SD. Zanikal je tudi, da bi bil prestop iz SMC v SD kakorkoli povezan z njegovim podjetjem Gregorino, ki naj bi se znašlo v rdečih številkah.

“Verjetno vas zanima o tisti sanjski ponudi, ki je tako famozno prišla na površje. Moja sanjska pogodba je bil dogovor z SD-jem, da gremo na naslednje volitve in poskušamo zmagat. Veste, da je pač moja agenda šport, in želim na tem delovnem mestu, ki ga opravljam narediti nekaj dobrega za Slovenijo, za slovenski šport in slovenske ljudi.”

Židan je pojasnil, da se sprva ni nameraval odzvati na polresnice in laži, ki so se v javnosti pojavile v zvezi z njegovim prestopom iz poslanske skupine SMC med poslance SD, a se zadeve niso umirile”. V SMC so namreč navajali, da je Židan dejal, da gre v SD, ker da je dobil sanjsko ponudbo, ki je ni mogel zavrniti.

Židan je danes zanikal ugibanja, da naj bi za prestop prejel denar ali da naj bi mu kot nekdanjemu reprezentančnemu nogometašu obljubili mesto v Nogometni zvezi Slovenije. Zanikal je tudi, da bi bil prestop iz SMC v SD kakorkoli povezan z njegovim podjetjem Gregorino, ki naj bi se znašlo v rdečih številkah.

O tem, kaj se mu je zamerilo v SMC, Židan ni želel govoriti. “Ne bom izdajal tistega, kar se je dogajalo za štirim stenami,” je poudaril. Pri tem je izrazil upanje, da bo s svojo bivšo poslansko skupino ohranil normalne odnose in da se bo tudi končalo širjenje neresnic. Dodal je, da je v SMC že pred 14-imi dnevi najavil možnost svojega odhoda.

Obtožbe na račun Židana je danes komentiral tudi Jani Möderndorfer, s katerim sta delila poslanske prostore, ko sta bila še poslanca SMC-ja. Möderndorfer je kot izredno pritlehne ocenil obtožbe na račun Židana ter dodal, da to pač narediš takrat, ko res nimaš nobenih drugih argumentov za diskreditacijo.

Jani Möderndorfer je komentiral tudi današnje dogajanje na mandatno imunitetni komisiji, kjer so za novega predsednika preiskovalne komisije, ki preverja financiranje kampanje SDS, izvolili poslanca SMC Gregorja Periča.
Jani Möderndorfer: “Kot veste, sem že v petek napovedal, da bom kandidiral za to funkcijo, in tudi jasno dal vedeti, da že želijo onesposobiti to komisijo, treba je samo odsekati glavo predsedniku in potem bo ta komisija seveda po svoje tudi mrtva. Danes se je ta scenarij seveda tudi uprizoril”.

Möderndorferju pa so se zdela zanimiva naslednja dejstva. Kako to, da dva meseca, ko je prišlo do zamenjave koalicije v državnem zboru, SMC ni imel predloga za predsednika te preiskovalne komisije. V petek, ko sem izstopil iz SMC-ja, pa je kar naenkrat nastal predlog iz SMC-ja. Dejstvo je, da so me v SMC-ju prepričevali, da koalicijski partner ne more preiskovati koalicijskega partnerja, in da je to nehigienično. Danes, samo tri dni po tem dejanju, pa jim je to zelo higienično”.

COMMENTS

Wordpress (0)