(VIDEO) Incident pred nadaljevanjem protestov: Preden je policija ogradila del Trga Republike, je skupina protestnikov popisala trg z napisom “Naša last” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Incident pred nadaljevanjem protestov: Preden je policija ogradila del Trga Republike, je skupina protestnikov popisala trg z napisom “Naša last”

(VIDEO) Incident pred nadaljevanjem protestov: Preden je policija ogradila del Trga Republike, je skupina protestnikov popisala trg z napisom “Naša last”

Pred današnjimi protesti “z balkonov na kolesa” ob 19. uri po različnih krajih po državi akcija na Trgu republike v Ljubljani. Na javno površino, ki jo policija praviloma zagradi, so posamezniki in posameznice s kredami pisali ”naša last”.

Dopoldne pa se je zgodil incident, kjer je skupina protestnikov, še preden je policija začela ograjevati Trg Republike in poslopje parlamenta, zasedla trg in ga popisala z napisi “naša last”. Kmalu zatem je na Trg Republike prišla policija, ki je protestnike najprej izgnala iz ograjenega prostora na spodnji del Trga republike pred poslopje NLB in TR3.

Po izmenjavi nekaj ostrih besed med policijo in protestniki, kjer so slednji očitali predvsem zadnje dogajanje povezano s Štajersko vardo, je policija zahtevala od vseh udeležencev osebne dokumente. Vendar protestniki niso želeli dati osebnih dokumentov in so se raje razkropili, policisti pa tudi niso intervenirali, saj so bili številčno prešibki, da bi po Trgu Republike in v okolici lovili protestnike.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1263731966815473664

Po včerajšnji četrtkovi skupščini različnih protestniških skupin se spet obeta protest na kolesih, ki bo tokrat na pobudo mladih in okoljevarstvenih organizacij zaokrožil v Ljubljani tudi do okoljskega ministrstva.

Po poročanju Večera je skupščino vzpodbudila Anarhistična pobuda Ljubljana, ki je ena od več kot dvajsetih kolektivov in iniciativ, ki so se v zadnjih osmih tednih med pobudniki protestov z balkonov premaknili na kolesa. Pred današnjim protestnim kolesarjenjem so zapisali, da so še vedno “jezni in ogorčeni nad oportunim ravnanjem političnih in gospodarskih elit, ki si pod krinko izrednih razmer brezsramno delijo milijone in v luči prihajajoče socialne krize pripravljajo reze v socialno varnost, medtem ko svojim gospodarskim botrom iz proračuna namenjajo pakete finančnih dobrot”.

Današnji protest bomo v živo prenašali tudi na spletnem portalu Topnews.si na spodnji povezavi:

COMMENTS

Wordpress (0)