Svetovna zdravstvena organizacija (WHO): Z izolacijo celotne populacije ne moremo premagati koronavirusa! – TOPNEWS.si

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO): Z izolacijo celotne populacije ne moremo premagati koronavirusa!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO): Z izolacijo celotne populacije ne moremo premagati koronavirusa!

Države ne morejo preprosto zapreti svojega prebivalstva, da bi premagale koronavirus, je dejal glavni strokovnjak za nujne primere Svetovne zdravstvene organizacije in dodal, da morajo biti sprejeti ukrepi javnega zdravja, da se prepreči ponovitev virusa.

“Resnično se moramo osredotočiti na iskanje bolnih, ki imajo virus, da jih izoliramo, poiščemo njihove stike in jih tudi izoliramo,” je v intervjuju za BBC v oddaji Andrew Marr Show dejal Mike Ryan iz WHO.”

“Nevarnost s karanteno je, da če takoj ne sprejmemo močnih zdravstvenih ukrepov, obstaja nevarnost, da se bo bolezen vrnila, ko bomo odpravili omejitve gibanja in karantene.”

Večina Evrope in Združenih držav Amerike je sledila Kitajski in drugim azijskim državam in uvedla drastične omejitve gibanja za boj proti novemu koronavirusu, večina delavcev pa naj bi delala od doma, šole, bare, lokale in restavracije pa so zaprli.

Ryan je dejal, da so primeri Kitajske, Singapurja in Južne Koreje, ki so povezale omejitve s strogimi ukrepi za testiranje vsakega možnega okuženega, zagotovili model za Evropo, za katero je WHO dejala, da je nadomestila Azijo kot epicenter pandemije. Torej izoliralo naj bi se le okužene s korona virusom ne pa vsega prebivalstva.

“Nevarnost v tem trenutku zaradi izolacije prebivalstva … če ne bomo vzpostavili močnih ukrepov javnega zdravja zdaj (strogi ukrepi za testiranje vsakega možnega okuženega), bo nevarnost, ko se bo odpravilo omejitev gibanja in zastoje, da bo bolezen nazaj izbruhnila,” pravi Mike Ryan iz Svetovne zdravstvene organizacije.

COMMENTS

Wordpress (0)