(V ŽIVO) Janković odgovarja Pirc Musarjevi, “ki ga je razočarala” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Janković odgovarja Pirc Musarjevi, “ki ga je razočarala”

(V ŽIVO) Janković odgovarja Pirc Musarjevi, “ki ga je razočarala”

Zoran Jankovič, ki je bil danes dopoldne na sodišču zaradi Stožic bo danes na redni novinarski konferenci predstavil potek korespondence med njim in predsednico republike Natašo Pirc Musar glede projekta C0.

Kot je dejal sinoči v oddaji 24ur Zvečer  ga je Pirc Musarjeva, ki ga je v dopisu pozvala,  da začasno ustavi gradnjo kanala C0, razočarala.  “Nad dopisom sem zgrožen in razočaran,” priznava Janković, ki trdi, da bo pitna voda z dokončanim kanalom, ki bo imel tudi varovalke za primere potresov ali izpustov, še bolj zaščitena.

To je že žaljivo,” je pri Slaku med drugim dejal Janković. “Predsednica je pravnica in ve, da imamo pravnomočna gradbena dovoljenja. Spor se tiče le kinete, ki je dodatna zaščita in po mnenju stroke ni potrebno novo gradbeno dovoljenje. Če povem poenostavljeno: Če odstranimo kineto, potem nihče ne more k ničemer pozvati. Sicer pa naj predsednica prevzame odgovornost in odgovarja za škodo, ki jo bo povzročila državi in EU.”

Janković je na vprašanje zakaj j začasno ne zaustavi gradnje, pridobi neodvisno okoljsko presojo in tako vsem dvomljivcem zapre usta? “Ravno obratno, potem bi odločila ulica. Predsednica države je podprla ulico. Kot pravnica ve, kaj velja v pravni državi,” vztraja Janković, ki pri projektu izpostavlja tudi zahteve do EU.

“Moje mnenje je obratno, na podlagi vse stroke trdim, da bo pitna voda še bolj zaščitena. Če pa predsednica meni drugače, naj prevzame odgovornost in ustavi gradnjo,” poziva Janković, ki priznava, da strah, da pride do uničenja čiste pitne vode, vedno obstaja, tudi pri njem. “Ne gre zgolj za mojo politično odgovornost, vztrajam, ker trdim, da bo to bolje za vse,” pri projektu vztraja Janković, ki pravi, da so mu ljudje na volitvah izkazali zaupanje.

Redna novinarska konferenca ljubljanskega župana Zorana Jankovića, na kateri so med drugim predstavil potek korespondence med njim in predsednico republike Natašo Pirc Musar glede projekta C0 ter komentiral aktualno dogajanje.

Tiskovno konferenco prenašamo v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si ob 13 uri.

Po izjavi predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar o projektu C0, ki jo je podala v New Yorku 23. marca 2023, so danes po tiskovni konferenci Jankoviča objavili potek korespondence med predsednico in županom Zoranom Jankovićem.

1. 24. marec 2023 – odgovor župana Zorana Jankovića na omenjeno izjavo
2. 27. marec 2023 – telefonski klic predsednice, ki sprašuje, zakaj je bilo potrebnih več gradbenih dovoljenj
3. 30. marec 2023 – župan posreduje dodatna pojasnila direktorja Javnega holdinga Ljubljana Krištofa Mlakarja
4. 10. maj 2023 – dopis predsednice RS Nataše Pirc Musar
5. 12. maj 2023 – odgovor župana Zorana Jankovića

Odgovor župana za izjavo predsednice RS - 24.3.2023
Dodatna pojasnila direktorja JHL - 30.3.2023_compressed
Dopis predsednice RS - 10.5.2023_compressed
Dopis župana - 12.5.2023

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)