(VIDEO) Počivalšek odgovoril na očitke Matića, da so se v SMC-ju “pustili ugrizniti princu teme”: “Ne ukvarjam se s “princi teme” – Glede očitkov, da je SMC izdal volivce, pa se je pošalil z novinarji: “Kolikor jaz vem, ste pisali o tem, da SMC-ja nihče več ne podpira. Tako, da mi nismo imeli možnosti nikogar izdati (razočarati)” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Počivalšek odgovoril na očitke Matića, da so se v SMC-ju “pustili ugrizniti princu teme”: “Ne ukvarjam se s “princi teme” – Glede očitkov, da je SMC izdal volivce, pa se je pošalil z novinarji: “Kolikor jaz vem, ste pisali o tem, da SMC-ja nihče več ne podpira. Tako, da mi nismo imeli možnosti nikogar izdati (razočarati)”

(VIDEO) Počivalšek odgovoril na očitke Matića, da so se v SMC-ju “pustili ugrizniti princu teme”: “Ne ukvarjam se s “princi teme” – Glede očitkov, da je SMC izdal volivce, pa se je pošalil z novinarji: “Kolikor jaz vem, ste pisali o tem, da SMC-ja nihče več ne podpira. Tako, da mi nismo imeli možnosti nikogar izdati (razočarati)”

Napovedani jutrišnji protest “Proti koaliciji sovraštva” najprej pred sedežem stranke SMC na Beethovnovi ulici, od koder se bodo sprehodili do sedeža stranke DeSUS na Kersnikovi ulici je danes komentiral tudi predsednik SMC-ja. Na vprašanje novinarjev, kako komentira napovedane jutrišnje proteste, je predsednik SMC dejal kratko: “Ne komentiram jih”.

Glede vzdušje v stranki, in vprašanja, ali so kakšni izstopi, je Počivalšek odgovoril, da je vzdušje “odlično” in nadaljeval: “Če bo prišlo do kakšne transformacije, bo pač transformacija v smeri konsolidacije stranke. Jedro stranke je enotno. Članstvo stranko podpira. Morate vedeti, da sem v preteklem obdobju obiskal celo Slovenijo, kjer smo imeli osem zelo poglobljenih sestankov po regijah in da smo zato, kar smo sedaj naredili, ali pa sprejeli odločitev za pot, po kateri gremo, dobili podporo na terenu.

Na vprašanje, ali so SMC zadovoljni z resorji, ki so jih dobili in ali je že znan dokončni kadrovski razrez oziroma kadrovska križanka Počivalšek pravi: “Glejte, to ni kadrovska križanka, to so resne zadeve. Zlagamo skupaj ekipo. To, kar smo pač dogovorili, smo dobili. Mi se bomo pač sestali in sprejeli najboljše odločitve, ki bodo dale najboljše rezultate. To velja tudi za ministrska mesta.

O očitkih, ki letijo na to, “da je SMC izdal zaupanje tistih volivcev, ki so na volitvah leta 2018 obkrožili stranko SMC, saj je bil takrat to glas proti Janezu Janši”, pa Počivalšek odgovarja: “To ste vi rekli. Kolikor jaz vem, ste pisali o tem, da SMC-ja nihče več ne podpira v zadnjem obdobju. Tako, da mi nismo imeli nikogar možnost izdati (razočarati). Verjamem pa, da vse te iste ankete nam kažejo, da nas pa podpira vedno več ljudi. Mi želimo delati na vsebini, to smo vseskozi poudarjali, ne izdajamo nikogar. Še naprej bomo branik socialne, liberlane in pa trajnostne Slovenije. Tudi v tej vladi nikamor ne gremo, ostajamo tukaj in po svojih najboljših močeh se bomo trudili, da realiziramo to, kar smo napisali.”

Na vprašanje, ali je to tudi odgovor gospodu Mtiću na njegov zapis na Facebooku, kjer je omenjal “princa teme” oziroma “ugriz princa teme”, Počivalšek pravi, da se s tem ne ukvarja: “Glejte, jaz se ne ukvarjam s princem teme, jaz se ukvarjam samo še z vsebino, za katero smo se dogovorili, da jo bomo realizirali. Leta 2020 je potrebno pogledati naprej in se potruditi zato, da bomo tukaj boljše živeli, da nam bodo mladi Slovenci ostali pri nas in da bodo imeli voljo, da ustvarjajo pri nas in jaz verjamem, da je prišel čas, da to delamo eni in drugi, kakorkoli nas že delite.”

Ali je to tudi odgovor jutrišnjim protestnikom, ki bodo vendarle proteste zaključili pred vašo stranko? Od Desusa do SMC naj bi se sprehodili. “Glejte, to je pač stvar vsakega Slovenca, da pokaže svoje mnenje na takšen ali drugačen način. Tega nismo in nikoli ne bomo onemogočali. Naš odgovor bo naše delo v programsko usmerjeni vladi. To bomo tudi naredili”.

COMMENTS

Wordpress (0)