Čudežni deček SDS-a Borut Petek je bil eden od lobistov Aleksandra Čeferina za predsednika UEFE, sedaj pa SDS-ovi komentatorji na tviterju “jokajo” in trepetajo pred tem, da bi se Čeferin aktiviral v slovenski politiki – TOPNEWS.si

Čudežni deček SDS-a Borut Petek je bil eden od lobistov Aleksandra Čeferina za predsednika UEFE, sedaj pa SDS-ovi komentatorji na tviterju “jokajo” in trepetajo pred tem, da bi se Čeferin aktiviral v slovenski politiki

Čudežni deček SDS-a Borut Petek je bil eden od lobistov Aleksandra Čeferina za predsednika UEFE, sedaj pa SDS-ovi komentatorji na tviterju “jokajo” in trepetajo pred tem, da bi se Čeferin aktiviral v slovenski politiki

Po nastopu v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV-Slovenija in sedaj še po nedavnem polurnem novoletnem intervjuju voditeljev A Kanala s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom, v javnosti ne pojenjajo ugibanja o njegovem morebitnem političnem angažmaju doma.

“Najmočnejši slovenski ‘diplomat’, ki ga politika sploh ne zanima”

Aleksander Čeferin, človek, ki ga ni potrebno posebej predstavljati, je najmočnejši “diplomat” naše države, pa ga politika v tem trenutku sploh ne zanima. Zakaj mu je včasih kar slabo na zadnjem sedežu, kdo koga čaka, Putin Čeferina ali obratno? Koga vse ima v telefonskem imeniku in kaj počne, ko je zgolj Aleksander iz Grosuplja, so na Kanalu A predstavili Aleksandra Čeferina.

Mimogrede, intervju je bil po minutaži daljši, kot sta ga v teh dneh pred in po Novem letu imela predsednik države Borut Pahor in predsednik vlade Marjana Šarec, saj je trajal več kot 30 minut.

Pred tem je Čeferin nastopil že v 24ur zvečer, kjer ga je voditelj predstavil kot najvplivnejšega Slovenca. “Odprta so mu vrata do najvplivnejših svetovnih politikov, nedavno je bil pri Vladimirju Putinu. Slovenijo postavlja na evropski in svetovni zemljevid kot državo, v kateri rastejo tudi ljudje, ki so sposobni voditi mednarodne institucije. Večino časa preživi v Švici, ki je bila v času osamosvajanja tisto, kar naj bi po standardu ljudi postala Slovenija”.

Frekvenca nastopov, najprej na nacionalni in sedaj dvakrat zaporedoma na največji komercialni televiziji, očitno ni ostala neopažena doma tako med politiki kot med dežurnimi komentatorji. Tako se sdsovec Igor Završnik v tvitu, ki ga je retvital tudi Janez Janša, javno sprašuje: Kdaj je ustanovitveni kongres LAČ (Lista Aleksandra Čeferina)? #za_prjatla_sprašujem

https://twitter.com/IgorZavrsnik/status/1213176277961728000

Da ima Čeferin politične ambicije, je poznavalcem zakulisja slovenske politike jasno že od kandidature za predsednika SNZ, medtem ko so se njegove ambicije po vodenju Ufere samo še utrdile. Na začetku je bilo govora, da naj bi Čeferin kandidiral na predsedniških volitvah leta 2023, vendar so ambicije sedaj verjetno drugačne.

Paradoksalno pa je, da se sedaj nad njegovimi političnimi ambicijami čudijo in zgražajo tisti, ki so mu pomagali pri lobiranju za šefa Uefe. Tako je bil eden od njegovih lobistov tudi Borut Petek, ki ga je Čeferin za nagrado zaposlil kot svojega šefa kabineta, vendar naj bi ga potem Petek iz ne-popolnoma pojasnjenih razlogov zapustil. Čeprav se naokrog hvali, da iz Uefe od Čeferina še vedno dobiva pavšal.

Čigav kandidat bo Čeferin, kandidat političnih Murgel ali kandidat Trstenjakove, se sprašujejo nekateri dežurni komentatorji na tviterju in facebookovih ter drugih platformah, kar pa je res zanimivo vprašanje.

https://twitter.com/FrenkMate/status/1213206919088889856

COMMENTS

Wordpress (0)