Topnews.si vs. “globoka država”: Borut Jamnik, ki je vajen podkupovanja novinarjev z državnim denarjem, grozi portalu Topnews.si, ker si ga ne more podrediti ali ukiniti – TOPNEWS.si

Topnews.si vs. “globoka država”: Borut Jamnik, ki je vajen podkupovanja novinarjev z državnim denarjem, grozi portalu Topnews.si, ker si ga ne more podrediti ali ukiniti

Topnews.si vs. “globoka država”: Borut Jamnik, ki je vajen podkupovanja novinarjev z državnim denarjem, grozi portalu Topnews.si, ker si ga ne more podrediti ali ukiniti

Predsednik Združenja slovenskih nadzornikov in predsednik uprave Modre Zavarovalnice Borut Jamnik se je očitno odločil, da bo obračunal s “prinašalcem slabih novic” in portalom Topnews.si. Potem ko smo objavili več zapisov o njegovem mafijskem obračunavanju z vsemi vladami in politiki, je najprej zagrozil s tožbami, zlorabil zakonsko možnost pravice do popravka in nas zasul s svojo resnico. Popravke smo mimogrede vse po vrsti objavili na Portalu Topnews. Danes pa je v svojo obrambo vpregel različne medije. Namesto odgovora na novinarsko vprašanje, na zadnji zapis, ki ga objavljamo spodaj, smo deležni javne diskreditacije.

Borutu Jamnika smo, po objavi prve anonimke o slabih rezultatih Modre Zavarovalnice in zlorabi parlamentarnega postopka, s katerim si je preko zakona o Modri zavarovalnici zagotovil praktično dosmrtni mandat na čelu omenjene zavarovalnice, poslali vprašanja v zvezi z drugim nadaljevanjem anonimke, v kateri so opisani lobistični stiki z nekdanjim ministrom za Finance Francijem Križaničem v času Pahorjeve vlade med leti 2008 in 2012. Da bi se izognili stalnim zahtevkom za popravek, smo Jamnika pred objavo prosili za njegov komentar omenjene anonimke, ki jo objavljamo spodaj. Toda namesto odgovora je danes na vse slovenske medije poslal dopis, v katerem nas obtožuje, sprevrača dejstva in pripisuje lastno prakso podkupovanja medijev in novinarjev, ki smo jo videli na primeru Telekom, kjer je pod njegovim vodenjem nadzornega sveta politiku Bojanu Požarju Telekom izplačal samo v zadnjih štirih letih 350.000 evrov. Da ima Bojana Požarja na vrvici, se je namreč v zaprtem krogu večkrat pohvalil nekdanji predsednik uprave Rudi Skobe.

O Borutu Jamniku smo pisali že v preteklosti in sicer v maju leta 2018 v članku: Kaj delajo tranzicijski komunisti v Sloveniji? Dobri fantje slovenskega gospodarstva.

V zadnjem času, predvsem po aferi Prijović – Kralj, ko smo v redakcijo dobili serijo dokumentov, ki so nam jih potrdili različni, viri pa spremljamo podreditev ne samo medijev in novinarjev, ampak tudi “ugrabitev države” in politike, ki si jo je preko tako imenovane “globoke države” podredil Borut Jamnik.

Jamnik se je namesto jasnih odgovorov na zastavljena vprašanja odločil za napad in obračun s portalom Topnews.si.

Kot je zapisal (povzeto po Večeru), se vrstijo številne objave na spletnem portalu Topnews.si Vladimirja Voduška, ki ustvarjajo napačno in izkrivljeno predstavo o delovanju Modre zavarovalnice, njenih organov upravljanja in njenih poslovnih rezultatih, trdi v sporočilu za javnost Modra Zavarovalnica, kjer je predsednik uprave Borut Jamnik. Dalje: “Tovrstni način pisanja, z ustvarjanjem lažnih ali izkrivljenih zgodb, predstavlja nepojmljiv in nedopusten način izvajanja pritiska, na katerega Modra zavarovalnica ne pristaja. Vsi rezultati in podatki o poslovanju Modre zavarovalnice in vseh njenih pokojninskih skladov v upravljanju so javno dostopni. Od ustanovitve oktobra 2011 dalje Modra zavarovalnica posluje z dobičkom, s katerim povečuje varnost prihrankov za dodatne pokojnine in svojo finančno trdnost. Obenem Kapitalski družbi kot edinemu lastniku redno izplačuje dividende, do sedaj 25 milijonov evrov. Vseobsegajoči donos zavarovalnice je do leta 2018 znašal 110 milijonov evrov. Obseg kapitala se je s 152 milijonov povečal na 236 milijonov evrov (6,5-odstotna povprečna letna stopnja rasti).”

Z načrtnim prikazovanjem nezakonitega nastanka Modre zavarovalnice, opisovanjem njenega poslovanja kot neuspešnega in širjenjem številnih drugih neresnic in izkrivljenih zgodb, je po mnenju Modre zavarovalnice sporočilo avtorja pisanj jasno: “Če želite zaustaviti blatenje zavarovalnice in osebne diskreditacije uprave, potem sodelujte z nami in si kupite mir. Pred objavo člankov avtor zapisanih trditev in namigovanj ni preveril. Je pa večkrat poklical v tajništvo Modre zavarovalnice in prosil za sestanek z g. Jamnikom, pri čemer je pojasnil, da sestanek ni mišljen novinarske narave, ampak zgolj kot poslovni. Ob njegovem vztrajanju na terminu sestanka, je bil dogovorjen in izveden sestanek pri svetovalki uprave za strateško komuniciranje in strateški marketing dne 27. 8. 2019. Ob koncu sestanka na temo možnosti oglaševanja na njegovi TV ali spletnem portalu je g. Vodušek ponovno zaprosil za sestanek z g. Jamnikom, pri čemer je vprašan, na kakšno temo želi osebno govoriti s predsednikom uprave, odgovoril, da bi mu g. Jamnik glede na številna poznanstva lahko pomagal pri iskanju oglaševalcev. Ker g. Jamnik ni sprejel g. Voduška, so se v septembru na portalu Topnews.si začele objave člankov z vrsto neresnic in žaljivimi vrednostnimi ocenami in trditvami o g. Jamniku in Modri zavarovalnici.”

Borut Jamnik, ki preko Združenja nadzornikov praktično upravlja in nadzira celotno državno premoženje RS, se je očitno odločil za diskreditacijo in zavajanje ter očitno laž, da bi nas očrnil v javnosti. Svojo večletno prakso podkupovanja novinarjev in medijev, kjer je s Telekoma kot državni v državni firmi bogato plačeval nekatere medije in novinarje ter preko vpliva na na nadzorne svete in uprave v državnih podjetjih z oglaševalskim denarjem bogato plačeval sebi lojalnim medijem. Vprašujemo se kako je možno, da ima uradnik na Modru zavarovalnici takšno moč, da odloča o tem, komu in koli denarja za “oglaševanje” bo šlo kateremu mediju. Od kje Jamniku mandat in moč brez mandata volivcev, da postavlja uprave in nadzornike v večini nadzornih svetov v državnih podjetjih, preko katerih z razdelitvijo oglaševalskega denarja nadzira praktično celotni medijski prostor v Sloveniji. Preko ciljnega lansiranja domnevnih afer v medijih pa praktično postavlja in odstavlja tudi izvršilno oblast. Tako je Jamnik z denarjem bogato nagrajeval med ostalimi Bojana Požarja in njegova podjetja zalagal z donacijami in pavšali državnih podjetij v zameno pa zahteval objavo različnih namišljenih in pravih afer, s katero je spodkopaval vsako oblast in vlado, ki mu je stala nasproti oziroma, ki se ni uklonila njegovi volji in izpolnjevala njegovih ukazov ali pa z njim tako ali drugače kolaborirala. Topnews.si odločno zavrača, da bi imeli kakršnekoli stike z Borutom Jamnikom in ob enem dodajamo, da nismo naprodaj ter da se njegovim grožnjam s sodnimi procesi in poskusi javne diskreditacije, ne bomo uklonili.

Kot sem povedal že za časnik Večer;

“Odločno zavračam, da bi kadarkoli pritiskal na Boruta Jamnika. Z njim se nisem srečal že vsaj zadnjih pet let. Pred časom sem prosil za sestanek, a do njega ni prišlo. Do nas so prihajale informacije v zvezi z njegovimi aktivnostmi in aktivnostmi Modre zavarovalnice po aferi Kralj. Informacije bi objavili v vsakem primeru ne glede na to, ali bi poslovno sodelovali ali ne. Nazadnje sem ga prosil za odziv na eno od anomnik v zvezi s poslovanjem Modre zavarovalnice, a se nanjo ni odzval. Vse njegove zahteve za popravek smo v skladu z zakonom objavili. Očitno pa se zdaj odločil, da na te stvari odgovori z blatenjem in javnim obračunom z menoj.” Sicer pa so zadnje čase o Borutu Jamniku podobne ugotovitve, kot smo jih razkrili na portalu Topnews.si objavili tudi drugi mediji. Pomenljivo pa je, da

 

Lobiranje Boruta Jamnika pri ministru za finance Križaniču-1
Lobiranje Boruta Jamnika pri ministru za finance Križaniču-2

COMMENTS

Wordpress (0)