Neverjeten odziv na informacije o šolanju Bojana Požarja v Stasiju, ki je Požar ni zanikal – Namesto jasnega odgovora, napad na objavo simbolične fotografije B. Požarja na izkaznici Stasija in avtorja članka – TOPNEWS.si

Neverjeten odziv na informacije o šolanju Bojana Požarja v Stasiju, ki je Požar ni zanikal – Namesto jasnega odgovora, napad na objavo simbolične fotografije B. Požarja na izkaznici Stasija in avtorja članka

Neverjeten odziv na informacije o šolanju Bojana Požarja v Stasiju, ki je Požar ni zanikal – Namesto jasnega odgovora, napad na objavo simbolične fotografije B. Požarja na izkaznici Stasija in avtorja članka

Res neverjeten odziv na informacijo, da je slovenska partija Bojana Požarja v osemdesetih poslala na “Schnellkurs” v zloglasno vzhodnonemško tajno službo Stasi. Informacijo, da je bil na šolanju v Stasiju, nam je potrdilo več neodvisnih virov, sicer pa mora o tem obstajati dokumentacija v arhivih CK, ki niso bili uničeni, ali v arhivih Stasija, ki so bolj sistematični in niso bili uničeni in selekcionirani kot slovenski.

Da bi Bojan Požar zmanjšal pomen informacije, so družbena omrežja skoraj pregorela v tem, da so “ugotovili” fotomontažo, kjer smo simbolično objavili sliko Požarja na Stasijevi izkaznici. Za vsakega povprečnega in normalnega bralca je jasno, da na osebnih fotografijah ne držiš roke na ustih, zato se nam ni zdelo potrebno, da bi posebej pojasnjevali, kako je nastala naslovna slika za članek “Afera Požar – Razkrivamo najbolj temačno skrivnost Bojana Požarja, ki ga FURS preiskuje zaradi dviga 500.000 evrov z njegovih podjetij – Bojana Požarja je slovenska partija poslala na “Schnellkurs” v zloglasno vzhodnonemško tajno službo Stasi” in da je slika v članku zgolj simbolična. Poleg tega zloglasna tajna službe Stasi ne izdaja izkaznic vsakemu “tečajniku”. To je vendarle znano vsakemu navadnemu smrtniku kaj šele “kvalificirani” javnosti.

Zanimivo pa je, da Bojan Požar v odzivih ni zanikal niti, da je bil zaposlen v CK-ju, niti tega, da se je na podlagi dogovora o izmenjavi kadrov med slovensko partijo in vzhodnonemško komunistično partijo udeležil šolanja oziroma tako imenovanega “Schnellkursa”, ki se je po naših informacijah odvijal v eni od vzhodnoevropskih držav komunističnega bloka.

Namesto odgovora ali vsaj zanikanja se je Požar poslužil še ene od metod, ki se jih je očitno naučil v rani mladosti, in sicer, da ko ti zmanjka argumentov enostavno namesto odgovora obtožiš, da je “prinašalec slabih novic” zmeden.

Žal moram tako Bojana Požarja kot njegove sledilce razočarati in sicer, da ta “manever” ne bo uspel niti Požarju, niti njegovim podpornikom in sledilcem. Zaradi informacije, ki jo je potrdilo več neodvisnih virov, ki sicer nimajo drug z drugim nobene povezave, sem deležen neverjetne medijske “obdelave”. Glede očitkov, da je motiv za moje pisanje sodni postopek, pa tudi vse tiste, ki so si ob obsodilni sodbi na okrožnem sodišču že odpirali šampanjce, obveščam, da je sodba na višjem sodišču padla. Ker se v zadnjem času moje pisanje povezuje s sodnim postopkom, bom odločitev višjega sodišča tudi javno objavil.

Žal pa se mediji, ki imajo polna usta zastraševalnih metod tajnih služb Kos-a, Udbe in Stasija, ki so svoje tarče, ko jim je zmanjkalo argumentov, enostavno diskreditirali tako, da so jih proglasili za neprištevne. Sedaj pa se poslužujejo ravno teh metod v obračunavanju z mano, samo zaradi slabih novic za Bojana Požarja, ki ga branijo, ne da bi preverili dejstva, s kom imajo pravzaprav opravka , ker v spopadu omrežij Požar služi njihovim interesom.

Zato javno vprašanje, ali sem bil tudi takrat neprišteven, ko sem pred vrhovnim sodiščem kot edini novinar snemal proteste Odbora 2014?

Glede Požarja pa smo danes prejeli izpisek iz zemljiške knjige, kjer je tako lastnik njegove hiše v Mariboru kot tudi stanovanja v Piramidi podjetje Lanaka medije v lasti njegove hčerke Maše Kavtičnik Požar. Prav omenjeno podjetje pa je bilo prejemnik donacij in pavšalov iz državnih podjetij, ki so mu očitno financirala tudi bazen, iz katerega se svojim varovancem Ajušem Petinačem takole posmehuje slovenski javnosti.

COMMENTS

Wordpress (0)