Odhaja šef ameriške nacionalne obveščevalne službe: Trump prek Twitterja že sporočil novo ime – TOPNEWS.si

Odhaja šef ameriške nacionalne obveščevalne službe: Trump prek Twitterja že sporočil novo ime

Odhaja šef ameriške nacionalne obveščevalne službe: Trump prek Twitterja že sporočil novo ime

Vodja ameriške nacionalne obveščevalne službe Dan Coats bo 15. avgusta zapustil svoje delovno mesto, je sporočil ameriški predsednik Donald Trump.

Ameriški predsednik je sinoči zapisal na Twiterju, da namerava imenovati poslanca predstavniškega doma iz Teksasa Johna Ratcliffa, ki bo zamenjal Coatsa na položaju direktorja nacionalne obveščevalne službe.

Ratcliffe je član Odbora za obveščevalna vprašanja, pravosodne in notranjo varnost pri predstavniškem domu ameriškega kongresa.

“John bo vodil in navdihnil velikost države, ki jo ljubi,” je zapisal Trump o Twitterju in se zahvalil Coatsu, da je služil državi.

Šefom ameriške obveščevalne službe, vključno s Coatsom, se je Trump postavil po robu v zvezi z različnimi vprašanji – njihovi trditvi, da se je Rusija vmešavala v predsedniške volitve leta 2016 do Irana in Severne Koreje, poroča agencija France Press.

Odhod Dana Coatsa je zadnji v dolgi seriji odhodov najvišjih uradnikov iz Trumpove administracije. Med tistimi, ki so odšli, so bili obrambni minister Jim Mattis, minister za domovinsko varnost Kirstjen Nilsen, vodja kabineta v Beli hiši John Kelley, državni sekretar Rex Tillerson.

COMMENTS

Wordpress (0)