(VIDEO) Trump izjavil, da ne ve ničesar o Assangeu in Wikileaksu. Poglejte, kako ga je hvalil leta 2016! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump izjavil, da ne ve ničesar o Assangeu in Wikileaksu. Poglejte, kako ga je hvalil leta 2016!

(VIDEO) Trump izjavil, da ne ve ničesar o Assangeu in Wikileaksu. Poglejte, kako ga je hvalil leta 2016!

Novice o aretaciji ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangeja še vedno odmevajo po vsem svetu. Poleg naloga za prijetje zaradi kršitve pogojnega izpusta na podlagi varščine leta 2012 je bil Assange, kot navaja londonska policija, “dodatno aretiran” zaradi tajnega ameriškega naloga za prijetje oziroma obtožnice za razkritje zaupnih informacij, ki bi lahko škodile ZDA.

Zato ni presenetljivo, da so novinarji prosili ameriškega predsednika Donalda Trumpa za komentar o Assangevi aretaciji in morebitni izročitvi Združenim državam.

Na novinarsko vprašanje, “ali ima še vedno rad Wikileaks, je Trump odgovoril: “Ne vem ničesar o Wikileaksu, to ni moja stvar. Vem, da je to nekako povezano s tem, kar se je zgodilo Julianu Assangu, videl sem kaj se je zgodilo z Assangom. O tem bo odločal, predvidevam, minister za pravosodje”.

Trump in 2016: 'I love WikiLeaks,' Trump now: 'I know nothing about WikiLeaks'

President Donald J. Trump in 2016: "I love WikiLeaks." President Trump today: "I know nothing about WikiLeaks." https://cnn.it/2UvJZac

Objavil/a CNN dne Četrtek, 11. april 2019

Trump je bil leta 2016 zaljubljen v Wikileaks

V času svoje predvolilne kampanje leta 2016 je Trump zelo glasno in energično izražal simpatije do dela Wikileaksa. Slednje je bilo logično, saj je delo Wikileaksa v tem času šlo naravnost njemu v korist in v škodo njegove protikandidatke Hillary Clinton. Wikileaks je namreč objavil na tisoče e-poštnih sporočil politikov Demokratske stranke, katere kandidatka je bila Clintonova. Ruski obveščevalci so hakirali e-mail korespondenco demokratskih politikov in jo posredovali Wikileaksu.

“Wikileaks, obožujem Wikileaks,” je ponavljal Trump vedno znova med kampanjo, ko so “curljali” novi dokumenti.

Trumpovo najnovejšo izjavo o Wikileaksu bi lahko ocenili kot še eno izmed mnogih, kjer ameriški predsednik dokazuje, da je še vedno v nasprotju s samim s seboj.

COMMENTS

Wordpress (0)