Trump: Če bi moja hči Ivanka kandidirala za predsednico ZDA, bi jo bilo zelo težko premagati! Nekaj ima v genih! – TOPNEWS.si

Trump: Če bi moja hči Ivanka kandidirala za predsednico ZDA, bi jo bilo zelo težko premagati! Nekaj ima v genih!

Trump: Če bi moja hči Ivanka kandidirala za predsednico ZDA, bi jo bilo zelo težko premagati! Nekaj ima v genih!

Ameriški predsednik Donald Trump trdi, da bi lahko njegova najstarejša hči Ivanka potencialno krenila po njegovih stopinjah in kandidirala za predsednico ZDA.

“Če bo kdaj koli želela kandidirati za predsednico, menim, da bi jo bilo zelo, zelo težko premagati. Zelo je mirna … Videl sem jo pod velikim stresom in pritiskom. Odziva se zelo dobro – to je običajno genetska zadeva,” je dejal Trump v intervjuju za “Atlantic”, ki ga povezema Politico.eu.

Trump je tudi tokrat omenil, da je razmišljal, da bi svojo hčerko kandidiral na funkcijo predsednice Svetovne banke, z besedami. da gre za “naravno diplomatko”. Trump je dejal, da bi bil sijajna tudi v Združenih narodih, vendar je dodal, da se je zaradi javnosti odrekel ideji, da bi jo predlagal za Svetovno banko.

“Če bi to storil, bi rekli nepotizem, vendar to ne bi imelo nikakršne zveze z nepotizmom. Bila bi neverjetna,” je dejal Trump.

Sicer pa je Trumpova zamisel o imenovanju o imenovanju hčerke na izpraznjeno mesto predsednika Svetovne banke povzročila oster odziv predsednikovih nasprotnikov.

Ivanka Tramp, trenutno višja svetovalka v Trumpovem kabinetu, je že dolgo predmet velikega zanimanja izven Bele hiše. Ko se je prvič pridružila Beli hiši, so jo nekateri videli kot bolj zmerno v primerjavi s predsednikovo impulzivno in arogantno naravo in sugerirali, da bi lahko vplivala na svojega očeta v zadevah, kot so podnebne spremembe in pravice LGBT.

Predsednik je na koncu imenoval podsekretarja zakladnice za mednarodne zadeve Davida Malpassa za kandidata za predsednika Svetovne banke, njegova nominacija pa je bil soglasno sprejeta prejšnji teden.

COMMENTS

Wordpress (0)