Salvini združuje desničarje: Spremenili bomo pravila Evrope! – TOPNEWS.si

Salvini združuje desničarje: Spremenili bomo pravila Evrope!

Salvini združuje desničarje: Spremenili bomo pravila Evrope!

Italijanski notranji minister in lider desničarske stranke Liga Matteo Salvini je sinoči izjavil, da želi oblikovati največjo skupino v Evropskem parlamentu, ki bi lahko “spremenila pravila Evrope”.

Salvini je slednje izjavil po srečanju z voditelji nemške Alternative za Nemčijo (AfD), danske Ljudske stranke in finske stranke Pravi Finci v Milanu, piše bruseljski Politico.

Salvini je dejal, da želi, da bi nova skupina igrala odločilno vlogo pri izbiri članov naslednje Evropske komisije, ki bo oblikovana po volitvah v Evropski parlament.

“Naš cilj je postati vodilna sila in sila sprememb,” je dejal Salvini.

Po njegovih besedah bodo omenjene štiri stranke sodelovale s tradicionalnimi prijatelji, kot je Nacionalna fronta Marine Le Pen, čeprav na sinočnjem srečanju ni bila prisotna.

Nekatere od tem, o katerih se je razpravljalo na sestanku, sta bili tudi nadzor meja in boj proti terorizmu in ekstremizmu.

“Ambiciozen cilj vseh nas za to mizo je, da podarimo življenje novi skupini v naslednjem Evropskem parlamentu. Skupina bi bila največja, najpomembnejša, najbolj odločna in opredeljena za prihodnost v naslednjem EP,” je dejal Salvini.

Čeprav se stranke razlikujejo, bodo skušale spremeniti “nočno moro trenutnih prioritet EU-ja”, je dejal Salvini in dodal, da je treba v fokus vrniti delo, družino, varnost in varstvo okolja.

Eden od vodij AfD-a, Jörg Meuthen, je dejal, da se skupina imenuje Evropska zveza narodov in nacij, in da je že začela z delom.

Po njegovem mnenju bo skupina postavila platformo, ki bo združila vse evroskeptične stranke, “če želijo biti pod isto streho”.

Poslanec danske Ljudske stranke, Anders Vistisen, je novo zvezo opisal kot odprti poziv vsem strankam, ki enako razmišljajo, in ki želijo “sedeti z nami”.

“Videli bomo, kdo vse se bo pridružil novemu zavezništvu. Kar nas združuje, je večje od tega, kar nas ločuje,” je dejal Vistisen.

COMMENTS

Wordpress (0)