(VIDEO) Rusko zunanje ministrstvo: Amerika pošilja posebne enote in vojaško tehniko v Venezuelo! Za Guaidoja kupujejo orožje v Ukrajini! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Rusko zunanje ministrstvo: Amerika pošilja posebne enote in vojaško tehniko v Venezuelo! Za Guaidoja kupujejo orožje v Ukrajini!

(VIDEO) Rusko zunanje ministrstvo: Amerika pošilja posebne enote in vojaško tehniko v Venezuelo! Za Guaidoja kupujejo orožje v Ukrajini!

MOSKVA – ZDA premeščajo specialne enote in vojaško tehniko v Venezuelo, je na redni tiskovni konferenci sporočila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Razmere v Venezueli so dosegle kritično točko, jutri se pričakuje nevarna provokacija s strani ZDA, je dejala Zaharova. Dodala je, da Združene države Amerike in NATO delajo na predaji orožja opoziciji v Venezueli.

“Obstajajo informacije, da si Združene države Amerike in njihovi zavezniki iz Nata prizadevajo kupiti velik del orožja in streliva iz ene vzhodnoevropske države, da bi jih predali opozicijskim silam v Venezueli,” je poudarila Zaharova.

Dodala je, da ZDA načrtujejo v začetku marca predati orožje ukrajinskega podjetja “Antonov” venezuelski opoziciji.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1098908504725827584

https://twitter.com/mfa_russia/status/1098908860688015360

Kot je Zaharova povedala, gre za strojnice, minomete, prenosne protizračne raketne komplekse, strelivo za lahka orožja in topniško orožje.

Ameriški načrti za vstop na ozemlje Venezuele pod pretvezo dostave humanitarne pomoči predstavljajo nevarno provokacijo, ki lahko privede do konflikta, kar bo dober izgovor za vojaško posredovanje za zamenjavo Nicolasa Madura, je zaključila Zaharova.

COMMENTS

Wordpress (0)