Deček iz Gvatemale je umrl kmalu zatem, ko ga je privedla ameriška mejna policija – TOPNEWS.si

Deček iz Gvatemale je umrl kmalu zatem, ko ga je privedla ameriška mejna policija

Deček iz Gvatemale je umrl kmalu zatem, ko ga je privedla ameriška mejna policija

Osemletni deček iz Gvatemale je umrl v torek zvečer, potem ko so ga privedli pripadniki ameriške mejne policije, je sporočila ameriška Mejna in carinska služba (CBP), deček pa je že drugi otrok, ki je umrl decembra, potem ko so ga priprli skupaj z očetom, zaradi poskusa nezakonitega prehoda državne meje iz Mehike v ZDA.

Sedemletna preminula deklica Jaklein Caal iz Gvatemale

Deček in njegov oče sta bila 24. decembra v priporu CBP-ja, ko je eden od mejnih policistov opazil znake bolezni, so sporočili iz CBP. Oče in deček sta bila premeščena v bolnišnico v Alamogordu v Novi Mehiki, kjer so otroku diagnosticirali prehlad in zvišano telesno temperaturo, prejela pa sta amoksicilin in ibuprofen, nato pa so ju odpustili iz bolnišnice.

Kasneje istega dne je otrok začel bruhati, nakar so ga ponovno sprejeli v bolnišnico. Deček je umrl v bolnišnici kmalu po polnoči, vzroka smrti pa še niso uradno potrdili. Identiteto dečka in očeta še niso sporočili, CBP pa je v izjavi za javnost napovedal, da bo v primernem času objavil več podrobnosti.

To je že druga smrt otroka migranta v tem mesecu, ki so ga aretirali med poskusom nezakonitega prehoda meje med Mehiko in ZDA.

V začetku tega meseca je umrla sedemletna Jaklein Caal, prav tako iz Gvatemale, ko jo je skupaj z očetom aretirala ameriška mejna policija.

COMMENTS

Wordpress (0)