Ukrajinska varnostna služba priznala: Na ladjah, ki so bile zasežene v Krški ožini, sta bila dva naša vohuna! – TOPNEWS.si

Ukrajinska varnostna služba priznala: Na ladjah, ki so bile zasežene v Krški ožini, sta bila dva naša vohuna!

Ukrajinska varnostna služba priznala: Na ladjah, ki so bile zasežene v Krški ožini, sta bila dva naša vohuna!

KIJEV – Vodja varnostne službe Ukrajine (SBU), Vasil Gricak je potrdil informacijo o prisotnosti dveh vojaških protiobveščevalcev SBU na ladjah ukrajinske mornarice, ki so bile zasežene v nedeljo v Kerški ožini zaradi kršitve ruske državne meje.

“Oficirja ukrajinske obveščevalne službe sta izvajala bojne naloge protiobveščevalne podpore oddelku ukrajinske mornarice, v skladu z 12.členom ukrajinskega zakona o varnostni službi Ukrajine,” piše v Grisakovem sporočilu, ki ga prenaša Tass, potrdili pa so ga tudi ukrajinski viri.

Reuters je pred tem poročal, da je Gricak sporočil, da je ukrajinski vojaški protiobveščevalec hudo ranjen, ko je rusko letalo izstrelilo rakete na ukrajinska plovila v času nedeljskega incidenta v Krški ožini.

“Na podlagi potrjenih operativnih informacijah SBU, je eno od ruskih jurišnih letal izstrelilo dve bojni raketi na ukrajinske vojaške ladje, posledično je bil hudo ranjen oficir SBU,” je sporočil vodja ukrajinske varnostne službe Vasil Gricak.

Tri ukrajinske vojaške ladje so v nedeljo poskušale vstopiti v ruske teritorialne vode v Krški ožini, ruska vojaška mornarica jih je zaustavila in zasegla. Reutersov novinar, ki so mu omogočili ogled ukrajinskih ladij in mornarjev, je poročal, da so ladje nepoškodovane, nekateri mornarji pa lažje ranjeni.

Ukrajina je včeraj razglasila vojno stanje zaradi nevarnosti pred rusko ozemeljsko invazijo.

COMMENTS

Wordpress (0)