Juncker šokiral Angleže: Ne vedo, da njihova letala ne bodo mogla pristajati na celini, če pogajanja o Brexitu ne bodo uspela! – TOPNEWS.si

Juncker šokiral Angleže: Ne vedo, da njihova letala ne bodo mogla pristajati na celini, če pogajanja o Brexitu ne bodo uspela!

Juncker šokiral Angleže: Ne vedo, da njihova letala ne bodo mogla pristajati na celini, če pogajanja o Brexitu ne bodo uspela!

Freiburg – Razprava v Veliki Britaniji glede njenega izstopa iz EU je še naprej daleč od stvarnosti, je dejal predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

“Včasih imam občutek, da Britanci mislijo, da smo dvignili roke od Velike Britanije, pravzaprav je ravno obratno,” je dejal Juncker včeraj na forumu v nemškem mestu Freiburg in dodal, da britanska javnost ni bila nikoli pravilno obveščena o posledicah izstopa iz Evropske unije.

V Veliki Britaniji niso nikoli izvedli prave referendumske kampanje, tako, da Britanci pa tudi ministri v britanski vladi šele sedaj odkrivajo, koliko vprašanj je sprožil Brexit, je dejal Juncker.

“Če pogajanja o zračnem prometu ne bodo uspela, ne bo moglo niti eno britansko letalo pristati na celini. Ljudje tega niso vedeli in morali bi jim to prej povedati,” je dejal Juncker in dodal, da je Brexit vprašanje preteklosti, sam pa si želi ukvarjati s prihodnostjo 27-ih držav članic EU.

“Smo sredi teh težkih pogajanj o Brexitu in sam se zavzemam za to, da se najde dober način za sodelovanje z Britanci kot prijatelji. Morali bomo biti civilizirani,” je sklenil Juncker.

COMMENTS

Wordpress (0)