Michael Pompeo in Mike Pence: nisva insajderja, zavračava povezavo s škandalozno kolumno v New York Timesu! – TOPNEWS.si

Michael Pompeo in Mike Pence: nisva insajderja, zavračava povezavo s škandalozno kolumno v New York Timesu!

Michael Pompeo in Mike Pence: nisva insajderja, zavračava povezavo s škandalozno kolumno v New York Timesu!

Ameriški državni sekretar Michael Pompeo je danes izjavil, da ni avtor anonimne kolumne objavljene v New York Timesu. Ameriški podpredsednik Mike Pence pa, da vedno podpisuje tekste, ki jih napiše.

“To ni moje”, je dejal Pompeo v New Delhiju, kjer se nahaja na obisku v Indiji in dodal, da New York Timesu ni bil potreben takšen tekst.Kolumna je dvignila veliko prahu in sprožila intenzivna ugibanja, kdo je njegov avtor, Penceov predstavnik za javnost pa zanika, da je krivec podpredsednik, ki do zdaj nikdar ni kazal znakov uporništva.

Iz kabineta ameriškega podpredsednika Mika Pence-a pa so sporočili, da “podpredsednik vedno podpisuje članke, ki jih napiše”.

Gre za kolumno, pod katero piše, da je njen avtor “visoki uradnik Trumpove administracije” in s katero opozarja na “amoralnost” in “strašno” vodenje državnih poslov s strani ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Avtor teksta, ki zase trdi, da je del “odpora” proti Trumpu, vendar ne z levice, navaja, da so se “mnogi, ki jih je Trump imenoval, zavezali, da bodo storili vse, kar lahko, da bi ohranili demokratične institucije in hkrati preprečevali Trumpove zgrešene in zgubljene vzgibe, dokler ne bo izven oblasti”. Prav tako je napisal, da se Trumpovi sodelavci zavedajo njegovih napak, in da “poskušajo storiti to, kar je pravilno celo tudi takrat, ko Donald Tramp to noče”.

Trump se je takoj odzval in kolumno ocenil kot strahopetno besedilo, ki pomeni izdajo in pravo sramoto.

“New York Times je lahko sram, kot tudi osebo, ki je napisala to lažno besedilo, absurdno in strahopetno”, je napisal v tvitu Jarron Agen, direktor komunikacij podpredsednika ZDA.

Objava tovrstnega anonimnega prispevka je za ameriške razmere precej nenavadna, ameriški medijski komentatorji pa ugibajo, ali se je New York Times tega lotil zaradi pozornosti, ki je je deležen konkurenčni časnik Washington Post z objavami udarnih odlomkov iz najnovejše knjige o Strah: Trump v Beli hiši, avtorja Boba Woodwarda.

Za zdaj še ni znano, ali bo Bela hiša sprejela ukrepe, da bi odkrili identiteto avtorja kolumne v New York Timesu.

COMMENTS

Wordpress (0)