Kurz proti nacističnim vsebinam: Landbauerjev odstop je pravilna poteza! – TOPNEWS.si

Kurz proti nacističnim vsebinam: Landbauerjev odstop je pravilna poteza!

Kurz proti nacističnim vsebinam: Landbauerjev odstop je pravilna poteza!

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je pozdravil odstop Uda Landbauerja iz Avstrijske svobodnjaške stranke, ki je bil posledica afere glede pesmarice študentskega bratstva “Germania” z nacistično vsebino.

Kancler Kurz je dejal, da Landbauer s svojim odstopom z vseh političnih funkcij nosi posledice afere glede pesmarice.

“To je pravilna odločitev”, je dejal Kurz v sporočilu na Twitterju.

Udo Landbauer iz Avstrijske svobodnjaške stranke je včeraj odstopil z vseh političnih funkcij pod pritiskom zaradi afere, ki je izbruhnila zaradi pesmarice desničarskega študentskega bratstva “Germania”, v katerem je bil podpredsednik.

Landbauer, ki je bil nosilec liste na pred kratkim izvedenimi pokrajinskimi volitvami v Spodnji Avstriji, je sporočil, da ne bo sprejel mandata, ki ga je osvojil v pokrajinskih oblasteh, kot tudi ne bo sprejel funkcije svetnika v mestni vladi Wiener Neustadt.

FPO

Zamrznil je tudi svoje članstvo v Avstrijski svobodnjaški stranki (FPO). Pred tem je FPO sporočila, da bo namesto Landbauerja stranko v novi pokrajinski vladi vodil dosedanji šef poslanske skupine FPO v parlamentu Spodnje Avstrije, Gottfried Waldhäusl.

Deset dni pred volitvami so mediji v Spodnji Avstriji objavili izvlečke iz pesmarice “Germanie”, v kateri se poveličuje holokaust in Tretji rajh.

Landbauer je odstopil s svoje funkcije v bratstvu “Germania” takoj, ko so se v javnosti pojavile informacije o vsebini pesmarice in najavil preiskavo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)