EU dosegla soglasje glede proračuna za leto 2018 – TOPNEWS.si

EU dosegla soglasje glede proračuna za leto 2018

EU dosegla soglasje glede proračuna za leto 2018

Institucije Evropske unije so dosegle soglasje glede proračuna EU za leto 2018 v višini 144,7 milijard evrov, kar pomeni povečanje za 14,1 odstotka v primerjavi z lanskim, so sporočili iz Evropske komisije. Mladim je namenjenih 350 milijonov evrov, kmetom 59, obrambi 90. Za reševanje migrantskih in varnostnih vprašanj so predvideli 4.1 milijarde evrov.

Proračun bo, kot so sporočili, spodbujal nova delovna mesta, še posebej za mlade ljudi, povečal rast, strateške investicije in konvergenco.

Evropski komisar za digitalno ekonomijo Günther Oettinger je poudaril, da je to proračun za vse, da bo omogočil ustvarjanje novih delovnih mest, rast gospodarstva in dodatne investicije.

Za zagotavljanje boljših možnosti za mlade, da si poiščejo delo, je namenjenih 350 milijonov evrov, za podporo evropskim kmetom 59 milijonov evrov, za sektor obrambe do leta 2019 skupaj 90 milijonov evrov in skoraj 4,1 milijarde evrov za reševanje migrantskih in varnostnih vprašanj.

Proračun so sprejeli po 16-urni razpravi, formalno pa ga mora še odobriti Evropski parlament in Evropski svet v roku dveh tednov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)