Anonimka zaposlenih v SNG Opera in balet Ljubljana: Po Slovenski filharmoniji se tokrat dogaja v Operi Ljubljana – TOPNEWS.si

Anonimka zaposlenih v SNG Opera in balet Ljubljana: Po Slovenski filharmoniji se tokrat dogaja v Operi Ljubljana

Anonimka zaposlenih v SNG Opera in balet Ljubljana: Po Slovenski filharmoniji se tokrat dogaja v Operi Ljubljana

Epilog dogajanja v Slovenski filharmoniji je znan. Potem ko so zaposleni z zamenjavo tako dirigenta kot direktorja preko sveta zavoda ter strokovnega sveta dosegli tako rekoč vrnitev samoupravljanja, se dogaja tudi v Operi Ljubljana. V uredništvo pa smo dobili tudi anonimko zaskrbljenih zaposlenih, ki so zaradi maščevalnosti privilegirancev primorani v anonimno opozarjanje na dejstvo, da je kot so zapisali “zavod ugrabljen s strani privilegirancev, ki so odločeni, da bodo preprečili izbor novega ravnatelja na način, da bodo zahtevali razveljavitev razpisa. Za ohranitev privilegijev so pripravljeni narediti prav vse”, so zapisali. Trenutnemu ravnatelju SNG Opera in balet Ljubljana Petru Sotošku Štularju se mandat izteče 15.9.2018, direktorju SNG Maribor Danilu Roškerju pa 31.8.2018. Kandidati za novega ravnatelja so se lahko prijavili do 16. junija letos.

slavko savinsek1

Pozdravljeni

Zaposleni v Operi Ljubljana smo ogorčeni, da se pri izboru novega ravnatelja spet izredno močno dvigajo lobiji naših sodelavcev in bivših sodelavcev, ki si neupravičeno lastijo določene privilegije.

Sam zavod je ugrabljen s strani teh privilegirancev, ki so odločeni, da bodo preprečili izbor novega ravnatelja na način, da bodo zahtevali razveljavitev razpisa. Za ohranitev preteklih privilegijev so pripravljeni narediti vse.

tomaz rode

Gre za dva predstavnika v svetu Opere – Slavka Savinška, predstavnika zaposlenih, in Tomaža Rodeta, ki še naprej želi ohraniti privilegije kot predsednik društva baletnih umetnikov Slovenije. Pripravljena sta narediti vse, da se prepreči izbira in pripelje človek, ki bo primeren, da ga bodo lahko imenovani vodili, kot se bo njim zazdelo. Izredno močno naj bi baje lobirala pri vseh ostalih članih sveta Opere, da se razpis ponovi in naj se tokrat v četrtek ne izbere nikogar.

opera

Zaposleni imamo dovolj igric privilegirancev, ki nas porivajo v smer, ki smo jo zadnje leto lahko spremljali v slovenski filharmoniji in ne želimo vladavine privilegirancev, predvsem pa imamo dovolj privilegirancev, ki so ugrabili naš zavod, ter apeliramo na vas, da objavite to kot novico, kajti samo tako morda preprečimo nadaljevanje njihovega izživljanja nad Opero.

Pozdrav.

Zaskrbljeni zaposleni
(zaradi maščevalnosti imenovanih privilegirancev samo primorani na anonimnost – upamo na razumevanje)

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Aleksander Jakopič 6 let

  Lep stavek se je zapisal, ki z manjšo korekturo objame stanje vseobsegajoče Kulture v Moji deželi:

  “KULTURA je ugrabljena s strani teh privilegirancev, ki so odločeni in so za ohranitev preteklih privilegijev pripravljeni narediti vse.”

  Ga ni polja Kuture v Moji deželi, kjer bi Umetnost cenili nad denarjem 🙂

  Potem, ko so JIJ-jevi dotolkli Ljubiteljsko kulturo, sedaj, pri naročencih in plačancih takorekoč nimajo več dela, saj so le-ti že od nekdaj le plačanci 🙂

  Trubar je imel srečo, ker je lahko tiskal v Nemčiji. Danes Slovensko Resnico lahko tiskamo le v ZDA …

 • comment-avatar
  Nika Nahtigal 6 let

  No, ja, tale anonimka pa nosi stilističen podpis enega od kandidatov za ravnatelja. Kako vem? Ker smo jih prebrali v preteklosti že več, vse v istem slogu in od istega človeka. Tudi takrat se ni upal podpisati, ko je na ljudi, ki stojijo za svojimi dejanji, zloval golide gnoja. Vse v luči svojih ambicij na hrbtih poštenih kolegov, na način, ki ga lahko pripišemo le njemu. In imate prav, ni slavček, bolj kakšen drug ptiček … nič pretežka naloga za insajderje … ki sigurno ne bodo šli še enkrat na led.