Rusi trdijo: Ubili smo šefa Islamske države! – TOPNEWS.si

Rusi trdijo: Ubili smo šefa Islamske države!

Rusi trdijo: Ubili smo šefa Islamske države!

Rusko letalstvo je sporočilo, da je bil ubit vodja ISIS-a v letalskem napadu njihovih bombnikov južno od Rake, poroča Sputnik. Rusko Ministrstvo za obrambo je sporočilo, da je bil Ibrahim Abu Bakr el Bagdadi ubit v času bombardiranja Letalskih sil Rusije 28. maja, na jugu Rake. Letalski napad je bil izveden na poveljniški položaj Islamske države, kjer so se sestali njeni vodje, da bi razpravljali o rutah za umik teroristov iz Rake preko tako imenovanega južnega koridorja.

“Na podlagi informacij, ki se preverjajo preko različnih kanalov, je bil na sestanku (v času zračnega napada ruskih letalskih sil) prisoten tudi lider DAEŠ-a Ibrahim Abu Bakr el Bagdadi, ki je bil v času letalskega napada likvidiran,” piše v sporočilu. V zračnem napadu na poveljstvo Islamske države so sodelovali ruski bombniki Su-34 in Su-35, ki so od maja doslej uničili več kot 300 teroristov Islamske države v južni pokrajini Raka, piše v sporočilu ruskega obrambnega ministrstva.

portparol

Ryan Dillon

ZDA: Ne moremo potrditi informacije, da so Rusi ubili vodjo ID

Tiskovni predstavnik koalicije na čelu z ZDA, ki se bori proti Islamski državi, ameriški polkovnik Ryan Dillon, je izjavil, da v tem trenutku ne more potrditi trditve ruske strani, da je bil vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi resnično ubit, poroča AP.

Abuja Bakra el Bagdadija so že nekajkrat razglasili za mrtvega, vendar se je kasneje izkazalo, da informacije niso bile točne.

El Bagdadi, čigar pravo ime je Ibrahim Avad Ibrahim el Badri, se je prvič pojavil v javnosti julija 2014, ko je v džamiji v Mosulu, ki ga je zavzel ISIS, najavil formiranje “islamskega kalifata” na Bližnjem vzhodu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Jožef 7 let

    O bog, kako si želim, da bi bile ruske trditve resnične in bi bilo islamsko zlo pregnato tja, kam spada – v večni ogenj.