Sestra terorista odkrila grozljivo resnico, zakaj se je brat odločil pobiti nedolžne otroke – TOPNEWS.si

Sestra terorista odkrila grozljivo resnico, zakaj se je brat odločil pobiti nedolžne otroke

Sestra terorista odkrila grozljivo resnico, zakaj se je brat odločil pobiti nedolžne otroke

Sestra terorista iz Manchestra Salmana Abedija je odkrila njegov motiv za uboj nedolžnih otrok.

Po poročanju Daily star je Jomana Abedi, 18, spregovorila, potem ko je njen 22-letni brat v ponedeljek ubil 22 ljudi v samomorilskem napadu na koncertu Ariane v Manchester Areni. Na naslovni sliki je vseh 22 njegovih žrtev.

Povedala je, da verjame, da se je njen brat želel “maščevati” za smrt muslimanskih otrok na Bližnjem vzhodu. To bizarno logiko je Abedi uporabil, tako pravi Jomana, ker je bil jezen na “eksploziv, ki ga je Amerika metala na otroke v Siriji”.  Zato se je odločil, da ubije britanske otroke na pop koncertu, celo take, ki imajo le osem let.

Jomana je povedala: “Mislim, da je videl, kako otroci – muslimanski otroci – umirajo povsod, in jih želel maščevati.
Sama je prenehala obsojati brata in dejala: “Karkoli je mislil, je sedaj to med njim in Bogom”

Nasprotno od Jomane, eden od Abedijevih prijateljev meni, da je razlog za napad drugačen. Neimenovani prijatelj je povedal, da je napad bil maščevanje za uboj drugega prijatelja, ki se je zgodil lani v Manchestru.

Abdula Vahaba Hafidaha, Abedijevega prijatelja, so povozili in ubili v obračunu band. Abedi je bil prepričan, da so Hafidaha ubili v rasističnem napadu – in “obljubil maščevanje” na pogrebu svojega prijatelja. Abedijev oče Ramazan je potrdil, da je njegov sin poznal Hafidaha, vendar zanikal, da je to sina privedlo do tega, da bi izvedel samomorilski napad.

Dejal je, “da je Abedijevega prijatelja ubila banda Manchester, vendar to ne pomeni, da je Abedi izvedel napad nanjo.”
Ramazan Abedi, ki je bil včeraj v Libiji aretiran, je demantiral trditve, da je njegov sin sodeloval v napadu in trdi, da je nedolžen.

Kdo je bil Salman Abedi lahko vidite v spodnjem posnetku?


logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)