Imam v Parizu pozval muslimane, naj v drugem krogu glasujejo za Macrona: Le Penova ima ksenofobične ideje! – TOPNEWS.si

Imam v Parizu pozval muslimane, naj v drugem krogu glasujejo za Macrona: Le Penova ima ksenofobične ideje!

Imam v Parizu pozval muslimane, naj v drugem krogu glasujejo za Macrona: Le Penova ima ksenofobične ideje!

Glavni imam Velike džamije v Parizu je dejal, da je izvolitev francoskega predsednika 7. maja odločilna za usodo Francije in njenih verskih manjšin.

Dalil Boubakeur, predsednik Francoskega muslimanskega sveta, je pozval muslimane, ki živijo v Franciji, da v drugem krogu predsedniških volitev 7. maja glasujejo za Emmanuela Macrona, poroča agencija „Anadolia“.

Glavni imam Velike džamije v Parizu meni, da je izvolitev francoskega predsednika 7. maja odločilen za usodo Francije in njenih verskih manjšin.

„Velika džamija v Parizu poziva muslimane v Franciji, da množično glasujejo za kandidata Emmanuela Macrona“, je zapisano v njegovem sporočilu.

Čeprav ni izrecno omenil Marine le Pen, je Boubakeur poudaril, da državljani morajo dojeti, da so “grožnje, okrašene s ksenofobičnimi idejami, nevarne za našo kohezijo“.

imam pariz1

Ministrstvo za notranje zadeve Francije je sinoči sporočilo, da je na osnovi 97 odstotkov preštetih volilnih lističev v vodstvu Macron, ki je osvoji 23,9 odstotkov glasov. Na drugem mestu je Marine le Pen z 21,4 odstotki glasov.

Macron je že dobil podporo večine od devetih predsedniških kandidatov, ki so izpadli v prvem krogu.

Po anketah je Emmanuel Macron favorit v drugem krogu volitev za novega šefa države in predvideva se, da bi lahko prejel 62 odstotkov glasov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)