Ruska tiskovna predstavnica: Če objavimo vse, kar vemo, se bo začela državljanska vojna v ZDA! – TOPNEWS.si

Ruska tiskovna predstavnica: Če objavimo vse, kar vemo, se bo začela državljanska vojna v ZDA!

Ruska tiskovna predstavnica: Če objavimo vse, kar vemo, se bo začela državljanska vojna v ZDA!

Tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije Maria Zakharova je komentirala aktualni prepir med ameriškimi demokrati in republikanci glede tega, kdo vse od njih je obiskoval ruskega veleposlanika v Washingtonu.

Ameriški predsednik Donald Trump je naj spomnimo pred kratkim objavil fotografijo demokratskega senatorja Chacka Shumerja, na kateri se lepo vidi, kako pije kavo in je krofe z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Predsednik ZDA Donald Trump, čigar administracija se sooča s kritikami zaradi stikov z ruskimi uradniki, je zahteval “neposredno preiskavo” domnevne povezanosti senatorja Chucka Schumerja, vodje demokratske manjšine v Senatu, s predsednikom Rusije Vladimirje Putinom.

Da se je Trump odzval na tak način, je bila posledica provokacij z nenehnim obtoževanjem demokratov, da imajo najbližji sodelavci ameriškega predsednika Trumpa tesne vezi z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergeyem Kislyakom. Tako je bivši svetovalec za varnost Michael Flynn ostal brez stolčka.

Sedaj so na udaru tudi pravosodni minister Jefferson Sessions, Trumpov zet in višji svetovalec predsednika Jared Kushner in bivši svetovalec volilnega štaba predsednika Trumpa Carter Page.

V zvezi s tem se je na Facebook profilu oglasila tudi Maria Zakharova, tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije. Napisala je šokantno sporočilo, da “razpolaga z zanimivimi podatki o senatorjih, ki vodijo razpravo na to temo”.

“Zdi se mi, če objavim vse kontakte Sergeja Kislyaka, veleposlanika Rusije iz Washingtona, da se bo v ZDA znova začela Državljanska vojna med Severom in Jugom“, je napisala Zakharova na svoji Facebook strani. Kot kaže, se Zakharova pri svoji ugotovitvi, ni kaj dosti zmotila.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Putin pridno pljuva na karbit: