Igor Pirkovič, ki je sinoči razočaral oboževalce Utripa, ker ni nadaljeval “epohalnega dela Jožeta Možine”, dobil resne tekmece v poeziji v Boštjana Gorenca Pižame & ostalih “ljudskih pesnikih” – TOPNEWS.si

Igor Pirkovič, ki je sinoči razočaral oboževalce Utripa, ker ni nadaljeval “epohalnega dela Jožeta Možine”, dobil resne tekmece v poeziji v Boštjana Gorenca Pižame & ostalih “ljudskih pesnikih”

Igor Pirkovič, ki je sinoči razočaral oboževalce Utripa, ker ni nadaljeval “epohalnega dela Jožeta Možine”, dobil resne tekmece v poeziji v Boštjana Gorenca Pižame & ostalih “ljudskih pesnikih”

Desno del twittosfere je  minuli teden  vrgla iz tira  izjava profesorja z ljubljanske fakultete za družbene vede Petra Stankoviča, ki je v oddaji Aktualno na Valu 202 vlekel vzporednice med slovensko narodnozabavno glasbo in fašizmom. Oglasil pa se je tudi premier Janez Janša Njegove besede so zmotile tudi voditelja Igorja Pirkoviča, ki je Stankoviću odgovoril s pesmijo.

»Lahko vidimo, da politika z bolj avtokratskimi težnjami apropriira, podpira, uporablja, izrablja tudi to glasbo, ne samo v Sloveniji. Nočem reči, da je ta glasba sama po sebi avtokratska, fašistoidna, a je s svojim preprostim, enoznačnim, uniformnim svetom zelo pripravna …« je  med drugim dejal profesor Peter Stanković, ki je znan tudi kot mentor diplomskega dela o bureku v Sloveniji.

»Baje so na Valu 202 narodno zabavno glasbo povezovali s fašizmom danes dopoldan. Ne bi se čudil, upam pa da ni res. 10.45h. Oddaja Aktualno: Simbolni imaginarij sodobne slovenske narodnozabavne glasbe,« je na twitterju zapisal Pirkovič in kasneje dodal, da se je to »žal res zgodilo«.

Pero s Pirkovičem je nato prekrižal še Boštjan Gorenc Pižama in odgovoril Pirkoviču v verzih seveda.

»FDV varuje in ohranja pri življenju komunistično ideologijo in jugonostalgijo ter ponižuje izvirno slovensko kulturo kot primitivno, jo pripisuje ljudem iz periferije, ki so po njihovem prepričanju manj izobraženi, manj svetovljanski… ta superiornost nekih doktorjev za kozlat!« je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

https://twitter.com/strankaSLS/status/1489652560919203851

»Trditi, da ima nekaj “fašistične nastavke” ni isto kot “zmerjati s fašisti”. Žal je tko, da so lahko najbolj nedolžne vrednote – družina, varnost, domačijskost itd. – tudi najbolj strupene. O tem se govori in piše že skoraj 100 let. Tko da kar uizi s to pričakovano užaljenostjo,« pa so profesorja zagovarjali  podporniki na družbenih omrežjih.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1488899089882398730

V eni točki se je treba s predsednikom vlade strinjati; namreč v kritiki FDV-ja! Med razlogi za kritiko, ki jih on ne navaja, pa je tudi dejstvo, da je ta fakulteta njemu podelila diplomo na področju, ki so ga dvignili na raven univerzitetnega izobraževanja v 1980ih letih.
Prevedi Tweet

Toda vrnimo se k polemiki v verzih, kjer eveda no ostalo zgolj pri tem Pidžami in Pirkoviču, saj so jima  na pomoč priskočili še ostali ljudski pesniki

https://twitter.com/DKopse/status/1490018791102763008

Je pa sinoči Pirkovič razočaral zveste gledalce oddaje Utrip. “Kakšno razočaranje! Pričakovali smo, da bo  Igor Pirkovič Utripu nadaljeval epohalno Možinovo delo in razkrinkal tri češke atentatorje na Heydricha kot krivce za masaker v Lidicah. In kaj naredi on? Reciklira idiotsko Perševo zgodbo o Masleševi diplomi!! Beda!,”je na Twitterju zapisal Bogdan Biščak,

COMMENTS

Wordpress (0)