Šokantna odločitev: Evropski parlament ukinil imuniteto Marine le Pen – TOPNEWS.si

Šokantna odločitev: Evropski parlament ukinil imuniteto Marine le Pen

Šokantna odločitev: Evropski parlament ukinil imuniteto Marine le Pen

Evropski parlament je glasoval za odvzem poslanske imunitete Marine le Pen, liderki francoske Nacionalne fronte in kandidatki za predsednico Francije.

Komisija za pravna vprašanja je izglasovala, da se Le Penovi odvzame imuniteta, kar bi omogočilo francoskemu državnemu tožilstvu, da prevzame zakonote ukrepe proti njej.

Marine le Pen pod preiskavo, ker je tvitala slike žrtev Islamske države

Tako ostri ukrepi se sprejemajo, ker je Le Penova decembra 2015 na Twitterju objavila fotografije žrtev teroristov islamske države. Na eni izmed slik je prikazano krvavo telo ameriškega novinarja Jamesa Foleya, novinarja The Guardiana, z odsekano glavo na hrbtu, na drugi je prikazan moški v goreči kletki, na tretji pa je žrtev, preko katere pelje tank.

Le Penova se opravičuje: Umaknila bom Foleyevo fotografijo s Twitterja, nisem vedela, da je to njegovo telo

Francoski premier Manuel Valls je opisal fotografije kot “monstruozne”. Minister za notranje zadeve Bernar Cazeneuve je obvestil policijo, da razišče omenjene tvite na način “kot to počne vsakič, ko se pojavijo take fotografije”.

Le Penova je pojasnila, da se je odzvala na izjavo novinarja BMF-a Jean-Jacques Bourdina, zaradi nesprejemljivih vzporednic med njeno stranko in džihadisti. Hitro se je opravičila in umaknila Foleyevo fotografijo s Twitterja.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Precej kontra produktivna poteza: