Heinz-Christian Strache: EU mora imeti svojo vojsko z jedrsko oborožitvijo! – TOPNEWS.si

Heinz-Christian Strache: EU mora imeti svojo vojsko z jedrsko oborožitvijo!

Heinz-Christian Strache: EU mora imeti svojo vojsko z jedrsko oborožitvijo!

Heinz-Christian Strache, lider Svobodnjaške stranke Avstrije (FPO), se zavzema za vzpostavitev armade EU, ki bi raspolagala tudi z jedrsko oborožitvijo in si želi, da bi bila Evropa neodvisna od NATO, v katerem dominirajo ZDA.

Dvome ameriškega predsednika Donalda Tumpa v pripravljenost financiranja držav članic NATO v skupni proračun bi bilo potrebno, po besedah Stracheja, izkoristiti kot priložnost, da se sredstva vložijo v vojsko EU.

“Prepričan sem, da bi bilo dobro za Evropo, da pove, zakaj bi morali biti del NATO. Vzpostavimo evropsko obrambno vojsko. Poglejmo, kako lahko zagotovimo našo obrambo. Ta vojska bi morala imeti jedrsko orožje”, je dejal Strache in dodal:

“Izstop iz NATO in zamenjava obrambnega zavezništva z vojsko EU bi bila prava pot. Alternativa je, da pod ameriškim geostrateški poveljstvom, ki ima katerekoli že interese, vplačujemo v nekaj in financiramo ameriško vojaško industrijo.”

Strache je tudi opozoril, da EU s kritikami na račun Rusije in novega predsednika ZDA vse bolj sama sebe postavlja v “off side pozicijo”.

EU se začenja izolirati. Doživljamo to, da se EU pozicionira proti Putinu. Istočasno, se postavlja tudi na stran, ki je nasprotna predsedniku Trumpu ter se ukvarja le še z delovanjem po Brexitu, je dejal Strache in dodal, da želi, da se konfliktna situacija z Moskvo reši z diplomatskimi sredstvi in da je potrebno rešiti vprašanje sankcij.

Po njegovih besedah, je v interesu močne kontinentalne Evrope razmišljanje o coni svobodne trgovine z Rusijo.

V zvezi z neutralnostjo nekaterih evropskih držav Strache pravi, da bi tudi preko posebne obrambne vojske lahko EU pritegnila tiste države, ki nikoli niso želele postati del NATO in ki so pripravljene sodelovati v evropskem obrambnem projektu. Jasno povem odbrambni in ne projekt za napad. Neutralnosti ne bi smeli nikoli ukiniti.

Trenutno samo dve državi članici EU razpolagata z jedrskim orožjem. To sta Francija in Velika Britanija, slednja bo kmalu zapustila EU. Francija ima 350 jedrskih bomb, Velika Britanija pa 200.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    dež 7 let

    Kaj bo EU z jedrskim orožjem in proti komu ga bo uporabila ? Jedrska vojna bi pomenila uničenje planeta in si jo nihče ne želi, še najmanj jedrske velesile, ki bi bile prva tarča.
    Kaj imamo od Frontexa, IT ali GR obalne straže, ki naj bi ščitili zunanje morske meje ? Nič, celo nasprotno, vsi pridno sodelujejo pri uvozu/tihotapljenju beguncev, drog, cigaret in še česa.
    Tem politikom, ki trenutno vodijo EU, jedrskega orožja sploh ni za zaupati, zato sem proti.

  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Vvečini se s Strachejem strinjam n podpiram to idejo:
    Vendar pa je tukaj par dilem;ki jih je treba najpreje razrešiti:Evropa;če želi lastno vojsko mora ostati del Nata;zakaj?
    Zgodovinske izkušnje kažejo;da Evropa v kočljivih momentih ni zmožna potegniti pravih potez in ukrepov:Nadalje EU mora temeljiti na desnih postulatih ne levičarskih in anarhističnih in moraSE GOJITI TAK SKUPNI NACIONALIZEM;KI POVEZUJE SKUPAJ VSE NARODE(tega sedaj ni_je le neko napol socialistično opotekanje):
    Nadalje pa je treba rešiti dileme glede zbirokratiziranosti in vlade _komisije:Komisija mora delovati v dobro EU NARODOV;NE RAZNIH IMIGRANTOV IPD PRIMEROV:
    Komisija služi narodom in mora braniti njihove interese ne glede na to kakop vpijejo razni OZNi in razne organizacije;ki podpirajo migracije in dosledno mora upoštevati narodne želje glede priseljevanja in zapreti meje ter nezakonito prispele deportirati takoj:
    Za Eu Rusija ni nikakršen prijatel;preje grožnja;je pa lahk poslovni partner v pošteni trgovini:
    Seveda je dilem pre veliko zato ta varianta trenutno ni možna:Očitno bo moralo najpreje priti do zmanjšanja moči levice na minimum;da se bodo zadeve sanirale;verjetno brez izbruha vojne težko;nato pa se bo verjetno pričela integracija na zdravejših in skupnejših temeljih kot sedaj: