Več kot 4.800 Otrok Triglava bo znova preplavilo Planico – TOPNEWS.si

Več kot 4.800 Otrok Triglava bo znova preplavilo Planico

Oglasno sporočilo

Več kot 4.800 Otrok Triglava bo znova preplavilo Planico

Na zaključku letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih bo junake zime pozdravilo več kot 4.800 Otrok Triglava. Med njimi bo tudi več razredov osnovnošolk in osnovnošolcev, ki so v okviru natečaja Ustvari pokal pripravili najboljše risbe pokala Planica 7 po izboru širše javnosti. Posebno doživetje pa čaka 12-letno avtorico risbe »Zmagovalec 7« Tjašo Vreš iz Limbuša. Po njeni ideji je namreč ustvarjen pravi pokal za tekmovanje Planica 7.

Skupina Triglav bo letos ogled poletov omogočila skoraj 4.100 otrokom in več kot 500 spremljevalcem. Ti se bodo v okviru akcije Otroci Triglava v Planico podali z okoli 70 šol in varstveno-delavnih centrov iz vse Slovenije. Pridružilo se jim bo tudi več razredov osnovnošolk in osnovnošolcev, ki so v okviru natečaja Ustvari pokal pripravili najboljše risbe pokala Planica 7 po izboru širše javnosti. »S smučarskimi skoki v Planici smo povezani že skoraj šest desetletij. Vsaj od leta 1979 jih soustvarjamo tudi kot partnerji otroškega dne. Tako smo do sedaj oglede poletov omogočili že okoli 108.000 Otrokom Triglava iz vse Slovenije, letos pa bomo tej številki prišteli še več kot 4.800 otrok s spremljevalci. Ob tem jim želimo nepozabno izkušnjo zdrave zabave v naravi, predvsem pa, da bi dobro stiskali pesti za naše orle,« pravi Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Foto 1: Zavarovalnica Triglav je del planiškega praznika že skoraj 60 let

V Planico tudi mladi ustvarjalci pokala Planica 7

Med Otroci Triglava bo v četrtek, ko bodo v dolini pod Poncami na sporedu uradni trening in kvalifikacije, tudi več razredov osnovnošolk in osnovnošolcev, ki so v okviru natečaja Ustvari pokal pripravili najboljše risbe pokala Planica 7 po izboru širše javnosti. Njihovi avtorji prihajajo iz OŠ Brežice, (OŠ) Domžale – podružnične šole Ihan, OŠ Gornja Radgona, OŠ Koper, OŠ Markovci, OŠ Staneta Žagarja (Kranj), OŠ Stražišče (Kranj) in OŠ Trnovo (Ljubljana).

Z natečajem Ustvari pokal je Skupina Triglav h kreativnemu preživljanju prostega časa sicer spodbudila več kot 1.700 otrok iz vse Slovenije, ki so narisali in oddali svoje ideje za pokal Planica 7. A pravi pokal je ustvarjen po le eni od njih, ki jo je izbrala strokovna komisija – po risbi, ki je poimenovana »Zmagovalec 7«. Njeno avtorico, 12-letno Tjašo Vreš iz Limbuša, že to nedeljo v Planici čaka posebno doživetje. Mlada ustvarjalka bo namreč pravi pokal predala tistemu smučarskemu skakalcu, ki bo v Planici osvojil najvišji seštevek vseh sedmih serij planiških poletov na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Mlada ustvarjalka, ki k ustvarjanju spodbuja vse svoje sovrstnike

Kot pravi mlada avtorica, ji ustvarjalne dejavnosti omogočajo, da izrazi raznolike poglede na svet. Zato k tovrstnim aktivnostim spodbuja tudi druge osnovnošolce: »Ustvarjanje je dobro za vse. Ne glede na to, ali sem vesela, žalostna ali jezna, z gibi rok prelijem to, kar čutim, na papir, in nato ustvarim nekaj lepega. Zato k temu spodbujam tudi druge.« Tjaša se ob tem že veseli, da bo dolino pod Poncami obiskala skupaj z družino.

COMMENTS

Wordpress (0)