Škandal: “Samo povej, ali obstaja številka, pri kateri …” – Vodja republikanske stranke v Arizoni Jeff DeWit odstopil, ko je v javnost prišel posnetek pogovora v katerem je poskušal podkupiti protikandidatko – TOPNEWS.si

Škandal: “Samo povej, ali obstaja številka, pri kateri …” – Vodja republikanske stranke v Arizoni Jeff DeWit odstopil, ko je v javnost prišel posnetek pogovora v katerem je poskušal podkupiti protikandidatko

Škandal: “Samo povej, ali obstaja številka, pri kateri …” – Vodja republikanske stranke v Arizoni Jeff DeWit odstopil, ko je v javnost prišel posnetek pogovora v katerem je poskušal podkupiti protikandidatko

Vodja republikanske stranke v Arizoni Jeff DeWit  je v sredo odstopil, potem ko je v javnost pricurljal njegov pogovor, na katerem se zdi, da ponuja podkupnino republikanski kandidatki Kari Lake z vprašanjem, ali obstaja znesek v dolarjih, ki bi ga vzela, da bi se izognila tamkajšnji tekmi za ameriški senat.

Prekleto svinje! “Obstajajo zelo močni ljudje, ki vas želijo preprečiti,” je dejal. Na neki točki med skrivnim snemanjem so Lake prosili, naj poimenuje svojo “številko”. DeWit: “Samo povej, ali obstaja številka, pri kateri …” Lake: “Mene je mogoče kupiti? Za to gre.” DeWit: “Lahko si vzamete premor za nekaj let. Lahko se takoj vrnete k temu, kar počnete.” Lake: “Ne gre za denar, gre za našo državo.” WOW.🔥

Tajni posnetek je razkril, da je DeWit poskušal prepričati Kari Lake, republikansko kandidatko za senat, sicer zvesto podpornico nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, da izstopi iz tekme, tako da ji je ponudil denar od “zelo močnih ljudi”. »Morali bi me želeti. Sem odlična kandidatka, ljudje me imajo radi. Ti ljudje so pokvarjene svinje,« je dejala Lakova v razkritem zvoku. DeWit je Lakovo večkrat prosil, naj nikomur ne pove o pogovoru.

DeWit je dejal, da je namesto, da bi se borila za ohranitev svoje službe, odstopila, ker je Lakina ekipa zagrozila, da bo izdala več skrivnih posnetkov, če ne bo odstopil: »Odstopam, kot je zahtevala Lakeova, v upanju, da bo spoštovala svojo zavezo in prenehala z napadi. ” (Lakeina ekipa je to zanikala in rekla , da nihče v njeni kampanji ni grozil ali izsiljeval DeWita.)

Lakova je sicer Trumpova zaveznica, ki je vodila kampanjo za nekdanjega predsednika, je pred tem izgubil tekmo za guvernerja z demokratsko kandidatko Katie Hobbs, zdaj pa kandidira za senat proti demokratu Rubenu Gallegu in morda sedanji neodvisni kandidatki Kyrsten Sinema. .

V zvočnem posnetku, ki ga je pridobil Daily Mail , Lakova nasprotuje ideji, da jo je mogoče “kupiti”, in zavrača vsak poskus podkupnine. DeWit vedno znova prosi Lakovo, naj nikomur ne pove za pogovor. »Morali bi me želeti. Sem odlična kandidtka, ljudje me imajo radi. Ti ljudje so svinje,« je dejala Lakova v razkritem zvoku.

Fiasko tajnega snemanja poudarja razkol med arizonskimi republikanci glede smeri stranke v volilnem letu, v katerem bo Arizona spet država, ki se je začela spreminjati. V zadnjih letih se je državna stranka pomaknila še bolj v desno in sprejela trumpizma v času, ko se je država sama pomaknila bolj proti sredini. Številni tamkajšnji republikanci še naprej vztrajajo, da so bile volitve leta 2020 ukradene, kar je Lake pogosto izrekel med kampanjo.

V izjavi v sredo je DeWit posnetek označil za “selektivno urejen” in “zavajajočo taktiko” ter dejal, da je bil Lake dejansko zaposlen v njegovem zasebnem podjetju v času pogovora pred 10 meseci, kar je sprožilo pravna vprašanja. Lake, nekdanja televizijska voditeljica, pogosto nosi mikrofon za snemanje posnetkov, ki se uporabljajo za spodbujanje njene blagovne znamke na spletu.

Medtem ko so Lake in njeni zavezniki DeWitov komentar označili za poskus podkupovanja, je DeWit pogovor opisal kot “ponujanje koristne perspektive nekomu, ki sem ga imel za prijatelja”.

Strankarska skrajna desnica je želela, da DeWit odstopi od svoje vloge, preden je zvok ušel v javnost, čeprav je do uhajanja prišlo tik preden naj bi se Trump vrnil v Arizono na obisk pozneje ta teden, čemur bo sledilo letno srečanje državne stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)