A smo šli v …..? – KPK preiskuje izbor pesmi za Evrovizijo, urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan odstopil – TOPNEWS.si

A smo šli v …..? – KPK preiskuje izbor pesmi za Evrovizijo, urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan odstopil

A smo šli v …..?  – KPK preiskuje izbor pesmi za Evrovizijo, urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan odstopil

Pred dnevi so mediji , da je letošnji izbor za predstavnika, ki bo slovenijo zastopal na Evroviziji, pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Razlog za to naj bi bili očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja. Komisija za preprečevanje korupcije je  potrdila , da so v začetku januarja dobili prijavo in zadevo preiskujejo, iz RTVS pa so danes popoldne sporočili, da je direktorica Televizije Slovenija sprejela odstop odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenija.

S položaja odgovornega urednika razvedrilnega programa Televizije Slovenija (TVS) je danes odstopil Vanja Vardjan. Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat je njegov odstop že sprejela. Razlog za odstop so domnevne nepravilnosti pri izboru slovenske skladbe za pesem Evrovizije.

Kot so sporočili iz RTV Slovenija, je Vardjan ponudil odstop zaradi skrbi za dobrobit RTV Slovenija, razvedrilnega programa TVS, slovenskega evrovizijskega izbora in izbrane izvajalke, z odstopom pa želi omogočiti nepristransko ugotavljanje dejstev pri izboru za pesem Evrovizije. Ob tem so na RTV Slovenija izpostavili, da pri dosedanjem pregledu ni zaznati nobenih znakov koruptivnih dejanj, vendar je kljub temu treba izpeljati postopke ugotavljanja potencialnih nepravilnosti.

Navedbe o sumu morebitnih nepravilnosti pri izvedbi projekta izbora za Pesem Evrovizije sicer že obravnava Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Kot je nedavno poročal portal N1, naj bi KPK v začetku januarja prejela prijavo z očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja za izbor letošnjega predstavnika na evrovizijskem tekmovanju.

Slovenijo bo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije zastopala Raiven s skladbo Veronika. Videospot slovenske predstavnice za pesem Evrovizije ima, kot so danes še sporočili iz RTV Slovenija, skoraj pol milijona ogledov.

Da je za letošnjo pesem Evrovizije izbrana Raiven, je RTV Slovenija razkrila na decembrski novinarski konferenci. Pevko so izbrali med več kot sto prijavljenimi na razpis. Na podoben način je bila lani za nastop na Evroviziji izbrana skupina Joker Out.

Pred tem je izbor slovenske skladbe za pesem Evrovizije potekal na prireditvi RTV Slovenija Ema, kjer je bil predstavnik izbran prek telefonskega glasovanja občinstva ter z glasovi strokovne žirije. Zadnja Ema je bila leta 2022, ko je bila za nastop na Evroviziji izbrana skupina LPS.

COMMENTS

Wordpress (0)