“Županu so odnesli tri liste pa njegov urnik” – Odvetnik Koščak potrdil: Pod preiskavo pri Jankoviću so sponzorske pogodbe z nogometnim klubom in kanal C0 – TOPNEWS.si

“Županu so odnesli tri liste pa njegov urnik” – Odvetnik Koščak potrdil: Pod preiskavo pri Jankoviću so sponzorske pogodbe z nogometnim klubom in kanal C0

“Županu so odnesli tri liste pa njegov urnik” –  Odvetnik Koščak potrdil: Pod preiskavo pri Jankoviću so sponzorske pogodbe z nogometnim klubom in kanal C0

Na ljubljanski mestni občini in pri županu Zoranu Jankoviću doma so  danes potekale hišne preiskave. Po besedah odvetnika Janeza Koščaka Jankoviću očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb z nogometnim klubom.

Po končanih hišnih preiskavah na domu in na magistratu je  namreč pred novinarje stopil odvetnik Zorana Jankovića Koščak, ki je povedal , da “županu očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb z nogometnim klubom. ” Na vprašanje, katerih sponzorskih pogodb, s katerim klubom in katerimi podjetji je Koščak dejal, da tega “zaenkrat pa ne bo komentiral”.

Iz županove pisarne so kriminalisti odnesli več listin menda tudi njegov urnik in dve rojstnodnevni čestitki: “Županu so odnesli tri liste, pa njegov urnik na kar smo že navajeni,” je dejal Koščak.

“Danes se nadaljuje zgodba, ki jo je začela prejšnja vlada Janeza Janše. Državni organ je pod njegovo vlado podal kazensko ovadbo, zato so danes opravili 58 hišnih preiskav, tudi pri županu doma. Ovadba je obsežna, odredba ima 250 strani,” je povedal Koščak. “Menim, da se je župan v tej zgodbi znašel zaradi svojega priimka in po naključju, glavni razlog je njegov priimek,” je še povedal. V preiskavi je po njegovih besedah med 18 in 21 osumljenih. Kdo so drugi osumljenci, še ni znano.

“Kolikor sem lahko videl naj bi šlo za dajanje podkupnine nekim državnim uradnikom, ki naj bi domnevno dobivali nek denar za pospešitev gradbenih dovoljenj.

“Drži mate prav gre tudi  za CO, ampak očitek je vsaj skozi moje oči rahlo smešen, in sicer , da se je župan zanimal, kaj je z gradbenim dovoljenjem. Mislim, da je osnovna naloga župana občine, da ugotovi v kakšni fazi je gradbeno dovoljenje”.

COMMENTS

Wordpress (0)