Sezona interpelacij: Po Dominiki Švarc Pipan bo SDS interpelirala še Emilijo Stojmenovo Duh – TOPNEWS.si

Sezona interpelacij: Po Dominiki Švarc Pipan bo SDS interpelirala še Emilijo Stojmenovo Duh

Sezona interpelacij: Po Dominiki Švarc Pipan bo SDS interpelirala še Emilijo Stojmenovo Duh

“V Poslanski skupini SDS bomo v prihodnjih dneh vložili interpelacijo o delu in odgovornosti zoper ministrico za digitalno preobrazbo dr. Emilijo Stojmenovo Duh,”so spročili iz poslanske skupine. Več o razlogih za interpelacijo bo na novinarski konferenci jutri predstavil poslanec SDS Tomaž Lisec.

Sicer pa je SDS že prejšnji teden napovedal interpelacijo proti pravosodni ministrici Domniki Švarc Pipan, ki pa je še niso vložili, čeprav naj bi bila po napovedih vložena že konec prejšnjega tedna. Morda pa so počakali zaradi piete do pokojnega očeta pravosodne ministrice . Ministrici za pravosodje Dominiki Švarc Pipan je namreč minuli konec tedna umrl oče. Novico o smrti je na družbenih omrežjih sporočil njen brat Artur Švarc, ona pa je očetu v spomin na Facebooku objavila fotografijo črne tkanine.

»Veš, stari, ogromno si mi dal, začrtal mojo pot, dal pomen mnogim, hudo si trpel, ostali smo trpeli, ker smo lahko le nemočno stali in spremljali tvoj boj. Zdaj si rešen,« je na Facebooku zapisal brat Dominike Švarc Pipan, ki  je dodala, da se ji je afera povezana  s spornim nakupom sodne stavbe zgodila, ker je zaradi bolezni očeta bila “premalo pozorno, da bi spoznala spletke okoli sebe” .

“Včasih sem res komaj funkcionirala in verjetno me bo to stalo nadaljevanja dela, ki me izpolnjuje, za katerega sem dihala zadnje leto in pol. A v teh težkih zadnjih mesecih sem za to službo dihala premalo pozorno, da bi spoznala spletke okoli sebe,” je zapisala in dodala, da “vodja pač ne sme biti šibek, nikoli, tudi ko se mu sesuva zasebni svet”. Dodala je, da bodo tisti, ki so to izkoristili, vedoč za njeno družinsko stisko, srečni, če gre.

“Sama bi želela popraviti napake, razkriti ozadje, povrniti zaupanje. Zame je odgovornost to, kar je naju oba (z bratom, op. a.) naučil ata: odzvati se, odgovoriti na problem, popraviti, preprečiti za vnaprej. A premnogi odgovornost razumejo in celo terjajo drugače – umakniti se, pobegniti od vsega in pustiti, da sistem dela dalje enako, poln špranj za interese nepoštenih,” je nadaljevala in dodala, da gre tudi ona dalje.

“Kamorkoli že na koncu vsega – ko raziščem in razčistim – z enako vnemo, predvsem pa zvesta sama sebi. Ker tudi to mi je, ob vsem ostalem, vcepil on,” je še zapisala z mislijo na očeta.

Še konec lanskega leta pa je bila  nad “strateškim ciljem” navdušena: “Hvala tudi Ministrstvu za finance in celotni vladi za posluh, da smo lahko hitro izpeljali ugoden in smiselen posel, s katerim bomo po adaptaciji prostorov zagotovili optimalne pogoje za delo, zlasti za Upravno sodišče, ki je ob vse večjih pristojnostih v alarmantni prostorski stiski. S ciljem omogočiti hitrejše izvajanje postopkov – po tem, ko smo poleti z novelo Zakona o upravnem sporu že okrepili postopkovne mehanizme in kadrovske pogoje za boljše izvajanje upravnih sporov,” je zapisala ministrica. Nekaj dni po novem letu pa se je pokazalo , da je šlo pravzaprav za tempirano bomo, ki je eksplodirala po novem letu v rokah ministrice.

COMMENTS

Wordpress (0)