Naključje? “Ne, ob torkih pač delajo hišne” – Poleg preiskovalke Zoran Janković danes fasal še hišno – TOPNEWS.si

Naključje? “Ne, ob torkih pač delajo hišne” – Poleg preiskovalke Zoran Janković danes fasal še hišno

Naključje? “Ne, ob torkih pač delajo hišne”   – Poleg preiskovalke Zoran Janković danes fasal še hišno

Kriminalisti opravljajo hišne preiskave na Mestni občini Ljubljana (Mol) in pri županu Zoranu Jankoviću doma, so potrdili na Molu. Sume katerih kaznivih dejanj preiskujejo, še ni znano, po informacijah portala Necenzurirano pa preiskujejo sume nepravilnosti pri enem od razpisov in zaposlitvi enega od uslužbencev. Glede na to, da danes začenja delo preiskovalna komisija CO se postavlja vprašanje ali gre za naključje. Poznavalci dogajanja so nam razložili, da ne, saj se “ob torkih pač delajo hišne”.

“Policijska uprava (PU) Ljubljana izvaja obširne operativne aktivnosti na podlagi odredb pristojnega sodišča na širšem območju PU Ljubljana, Celje, Kranj in Nova Gorica v okviru preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije. Preiskave usmerja Specializirano državno tožilstvo. Več informacij zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,” so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Kdo so osumljenci in sume katerih kaznivih dejanj preiskujejo uradno  še ni znano. Po neuradnih informacijah so kriminalisti obiskali ljubljansko občino in županov dom. Poleg tega naj bi bili še v prostorih javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana. Opazili so jih tudi na sedežu nogometnega kluba NK Olimpija. Kot poroča necenzurirano poročali tudi o več policijskih vozilih v Grosupljem.

Po neuradnih  informacijah preiskujejo različne sume nepravilnosti: pridobivanje sponzorskih sredstev na nedovoljeni način, zaposlitev enega od uslužbencev in več drugih poslov. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so  potrdili le, da potekajo hišne preiskave na območju PU Ljubljana in tudi drugih policijskih uprav, več informacij za zdaj ne razkrivajo.

COMMENTS

Wordpress (0)