“Uporabili bomo vsa sredstva, da se borimo proti temu” – Izrael jezen na Elona Muska – TOPNEWS.si

“Uporabili bomo vsa sredstva, da se borimo proti temu” – Izrael jezen na Elona Muska

“Uporabili bomo vsa sredstva, da se borimo proti temu” – Izrael jezen na Elona Muska

Izrael je ob napovedi Elona Muska, da bo StarLink povezal s skupinami za humanitarno pomoč v Gazi, izjavil:“ Uuporabili bomo vsa sredstva, da se borimo proti temu!” Elon Musk je v soboto dejal, da bo SpaceX-ov Starlink podpiral komunikacijske povezave v Gazi z “mednarodno priznanimi humanitarnimi organizacijami”, zaradi česar je izraelski minister za komunikacije dejal, da se bo Izrael upiral tej potezi.

Musk je v objavi na platformi družbenih medijev X dejal, da ni jasno, kdo ima pooblastila za zemeljske povezave v Gazi, vendar vemo, da “noben terminal ni zahteval povezave na tem območju”.

https://twitter.com/DrLoupis/status/1718246330458358003

Izpad telefona in interneta je v soboto ljudi na območju Gaze izoliral od sveta in drug od drugega, klici ljubljenih, reševalnih vozil ali kolegov drugje pa so skoraj nemogoči, saj je Izrael razširil napad iz zraka in zemlje.

Mednarodne humanitarne organizacije so sporočile, da izpad elektrike, ki se je začel pozno v petek, poslabšuje že tako obupne razmere, saj ovira operacije reševanja življenj in preprečuje stik z njihovim osebjem na terenu.

Izraelski minister za telekomunikacije pravi, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da blokira Starlink. SpaceX se ni takoj odzval na prošnjo V odgovoru na Muskovo objavo na X je izraelski minister za komunikacije Shlomo Karhi dejal, da bo Izrael “uporabil vsa razpoložljiva sredstva za boj proti temu.”

“Hamas ga bo uporabil za teroristične dejavnosti,” je zapisal Karhi. “Morda bi bil Musk pripravljen to pogojevati z izpustitvijo naših ugrabljenih dojenčkov, sinov, hčera, starejših ljudi. Vseh! Do takrat bo moj urad prekinil vse vezi s starlinkom.”

https://twitter.com/DrLoupis/status/1718410347277619635

https://twitter.com/Its_Smith22/status/1718416275825704998

COMMENTS

Wordpress (0)