Končno! Največji poslovno-sejemski dogodek leta se je uradno začel! – TOPNEWS.si

Končno! Največji poslovno-sejemski dogodek leta se je uradno začel!

Končno! Največji poslovno-sejemski dogodek leta se je uradno začel!

Dogodek, ki smo ga čakali eno leto – najbolj težko pričakovan in največji sejemski dogodek na Celjskem sejmu je dopoldne odprl svoja vrata. Letos ob jubilejni 55. obletnici sejma, še bolj interaktiven, informativen, vsebinsko pester in zabaven!

Na Celjskem sejmu so začeli slavnostno z uradno otvoritvijo 55. MOS-a, največje poslovno-sejemske prireditve v Sloveniji in širši okolici.
Predsednica upravnega odbora Celjskega sejma, Nina E. Pangerl, je poudarila, da se podjetje že 55 let trudi ohranjati, bogatiti in nadgrajevati sejemsko zgodbo, ki se vsako leto znova prilagaja aktualnim razmeram v obrtništvu, podjetništvu in gospodarstvu.

Sejem MOS uspešno sledi trendom in smernicam svetovnih sejmov, pri tem pa jim pomaga več pomembnih partnerjev, kot je Obrtno- podjetniška zbornica Slovenije, ki že od samega začetka vsebinsko oblikuje program za obrtnike in podjetnike, izpostavlja pomembna vprašanja in promovira obrtniške poklice na sejmu. Pomembna tema letošnjega MOS-a je tudi digitalizacija, ki jo uspešno promovirajo ministrstva, veliko njih je tudi razstavljavcev na samem sejmu.

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je izpostavil, da se v času MOS-a mesto prelevi v pravo sejemsko mesto in vsi dihajo v sožitju z njim. V luči digitalizacije tudi na Mestni občini Celje stopajo po poti inovacij, zato se letos kot razstavljavci predstavljajo z univerzalno kartico Centralko, ki v prvi fazi ponuja plačilo parkirnine, nakup vozovnic za mestni promet in izposojo koles.

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Blaž Cvar je poudaril, da so ravno obrtniki bili pred 55 leti pobudniki 1. sejma MOS. Kljub poplavam iz začetka prejšnjega meseca, so uspeli ohraniti zastavljene vsebine na sejmu, se pa v ta namen zahvaljujejo za ukrepe s strani države, ki so k temu pripomogli. Kot še poudarja Cvar, malo gospodarstvo predstavlja hrbtenico slovenskega gospodarstva, zato je treba narediti vse, da se ta hrbtenica ne bo zlomila.

Letos na Ulici obrti v dvorani L1 predstavljajo 11 obrtnih poklicev in mnogo zanimivega dogajanja.

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki je bil tudi uradni otvoritelj sejma, se je zahvalil, da Celjski sejem že 55 let organizira sejem MOS. Izpostavil je, da gre za več kot pol stoletja star sejem z novo perspektivo, kjer se odkrito in iskreno pogovarjamo o izzivih v gospodarstvu. Po avgustovskih poplavah je najbolj poudaril moč skupnosti in veliko solidarnost Slovencev, ki se vedno pokaže, ko je treba pomagati. Pohvalil je povezanost na terenu, delovnih sestankih in pri pogovorih z ljudmi. Napovedal je tudi, da ministrstvo pripravlja pomoč za podjetja.

Sejem gosti več kot 600 razstavljavcev in 1000 blagovnih znamk.

Odprt bo vse do nedelje do 17.00, vsak dan pa do 18.00.

COMMENTS

Wordpress (0)