Kaj je bilo “na meniju” skrivnostne donatorske večerje v Titovi vili na Bledu in kdo se je odzval vabilu Roberta Goloba? – TOPNEWS.si

Kaj je bilo “na meniju” skrivnostne donatorske večerje v Titovi vili na Bledu in kdo se je odzval vabilu Roberta Goloba?

Kaj je bilo “na meniju” skrivnostne donatorske večerje v Titovi vili na Bledu in kdo se je odzval vabilu Roberta Goloba?

Ne, ne, to ni fotografija z donatorske večerje predsednik vlade Roberta Goloba, ki je ob robu Blejskega strateškega foruma  gostil delovno večerjo s predstavniki gospodarstva,  ampak fotografija z delovne  večerje voditeljev Zahodnega Balkana  s Charlesom Michelom in Robertom Golobom.  Fotografije  z delovne večerje Roberta Goloba s predstavniki slovenskega gospodarstva, v nekdanjo Titovo vilo na Bledu jih je v ponedeljke prišlo okoli 30, enostavno ni , čeprav  so bili na foto terminu le uradni fotografi in snemalci, medtem, ko za ostalo novinarsko rajo novinarsko rajo ni bil dovoljen. Skrivnostna  donatorska konferenca  tako buri duhove, saj posnetkov in fotografija, ki jih boste zaman iskali na različnih platformah enostavno ni.

 


Predsednik vlade  Robert Golob je v okviru Blejskega strateškega foruma v ponedeljke na delovni večerji gostil predstavnike slovenskega gospodarstva. Razen skopih poročil na vladnih platformah, da je “predsednik vlade je gostil tudi delovno večerjo s predstavniki slovenskega gospodarstva in jih seznanil z vladnimi ukrepi in rešitvami pri odpravljanju posledic poplav. Predstavil jim je t. i. SOS sklad ali Sklad za obnovo Slovenije ter jih pozval k pomoči in donacijam,“ni.  Ker nobeno kosilo ni zsstonj, še manj pa donatorska večerja, je seveda najbolj zanimivo koliko bo večerja v nekdanji Titovi vili?  Predsednik vlade je zbranim namignil naj bo številk vsaj šestmestna inse kasneje popravil, pa še kakšna spredaj.

 

“Predsednik vlade dr. Robert Golob je v okviru Blejskega strateškega foruma sinoči na delovni večerji gostil predstavnike slovenskega gospodarstva. Premier je povabljenim predstavil dosedanje ukrepe vlade za pomoč ljudem in gospodarstvu po uničujočih poplavah ter Sklad za obnovo Slovenije (SOS). Zahvalil se jim je za že izkazano pomoč ter nadaljnjo podporo v luči solidarnosti po poplavah. Strinjali so se, da je treba z dialogom nadaljevati, obenem pa je to priložnost, da Slovenijo ne samo obnovimo, temveč jo skupaj okrepimo v dobro prebivalk in prebivalcev,” piše v poročilu o aktivnostih predsednika vlade na spletni strani gov.si 

Čeprav je dogajanje v Titovi vili na Bledu zelo skrivnostno, nekateri mediji spise udeležencev že iščejo preko informacijske pooblaščenke pa se vendarle ve kdo vse je je odzval ponedeljkovemu vabilu predsednika vlade in koga ni bilo.

Poleg predsednika vlade kot gostitelja so bili ob njem še finančni minister Klemen Boštjančič, po nekaterih informacijah pa sta bila na večerji prisotna tudi predsednik uprave SDH-ja Žiga Debeljak in predsednik uprave SID banke Borut Jamnik in  pa minister  gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Za prvo mizo so sedeli predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popović, ki se je v imenu gospodarstvenikov in predstavnikov kapitala na koncu tudi zahvalila predsedniku vlade za vabilu, direktor medijske hiše Delo Stojan Petrič in direktor družbe Eles Aleksander Mervar,  Janez Škrabec ustanovitelj in solastnik podjetij Riko, pa poslovnež Otmar Zorn.

Seveda so prišči vsi predsedniku prav podjetij v katerih ima država večinsko ali delno lastništvo s področja z različnih področji, zavarovalništva, bančništva, energetike . Tako je bil na večerji  predsednik uprava Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar, predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak pa predsednik uprave Gen Energije Dejan Paravan.

Morda je bolj zanimiv spisek koga v Vilo Bled ni bilo. Opazna je bila odsotnost predsednika uprave Krke Jožeta Colariča, pa Dušana Mesa, generalni direktor Slovenskih železnic, ki je bil na službeni poti v tujini.   Na Bled je sicer prišlo prišlo okoli 30 direktorjev in predsednikov uprav zasebnih in predvsem državnih podjetij, ki so vsi po vrsti zagotovili donacije v SOS, niso pa v stilu ameriških donatorskih konferenc na licu mesta zbirali denarja, čeprav se je eden od udeležencev donatorske večerje pošalil, “da so odpirali čokolado in na zavitkih e bila napisana številka donacije”.

Vabljenim je bilo sicer sporočil, da se jim bo pridružila tudi smučarka Tina Maze, nekateri pa so vabilo zavrnili. Direktorja podjetja Sartorius BIA Separations iz Ajdovščine Aleša Štrancarja naj ne bi bilo, ker so ga menda napačno naslovili, kot “Aleša Štrajnerja”. Slednji je premierju pisno sporočil, da so doslej kot donacijo za pomoč prizadetim Karitasu namenili pol milijona evrov.

Morda namig predsedniku vlade Golobu kako to delajo v tujini . Po silovitem potresu v Turčiji, kjer je turški predsednik  Recep Tayyip Erdoğan poklical gradbenike, ki so dobili samo številke koliko stanovanj morajo zgraditi, seveda s svojim denarjem. Kako bi donatorska konferenca izgledala pri  Vladimirju Putinu  seveda ne bomo ugibali.

Za tiste, ki bodo zaman iskali  fotografije in video posnetke donatorske večerje, ki so jih posneli uradni fotografi in snemalci p nekaj tvitov iz vladne strani, kjer bodo seveda  zaman iskali fotografije iz Vile Bled v ponedeljek zvečer. Seveda je to tovariška kritika, saj bi recimo v tujini snemalci in fotografi oblegali Vilo Bled tko z kopnega kot z vode, pa čeprav bi morali zato najeti gondoljerje iz iz končne postaje blejske gondole.

COMMENTS

Wordpress (0)