Robert Golob se bo danes pomenil z ministrom Danijelom Bešičem Loredanom – Poslanci,ministri in funkcionarji Svobode pred parlamentarnimi počitnicami na Brdu pri Kranju – TOPNEWS.si

Robert Golob se bo danes pomenil z ministrom Danijelom Bešičem Loredanom – Poslanci,ministri in funkcionarji Svobode pred parlamentarnimi počitnicami na Brdu pri Kranju

Robert Golob se bo danes pomenil z ministrom Danijelom Bešičem Loredanom – Poslanci,ministri in funkcionarji Svobode pred parlamentarnimi počitnicami na Brdu pri Kranju

Premier Robert Golob je za danes napovedal pogovor z ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom v luči vložene interpelacije. Bržkone se tej temi ne bodo mogli izogniti niti poslanci in ministri Svobode ter drugi funkcionarji stranke, ki se bodo  popoldne sestali na Brdu pri Kranju.

Delovno srečanje največje vladne stranke tik pred parlamentarnimi počitnicami bo predvidoma v znamenju aktualnih notranjepolitičnih tem. V stranki teme srečanja uradno ne komentirajo. Ob interpelaciji ministra za zdravje, ki jo je minuli teden v parlamentarni postopek vložila SDS, ter namigih o nezadovoljstvu s potekom zdravstvene reforme tudi v koalicijskih vrstah pa je pričakovati, da bo beseda tekla tudi o očitkih iz interpelacije in podpori Bešiču Loredanu.

Sestanek s slednjim je za danes ob odhodu s torkove seje Ekonomsko-socialnega sveta napovedal tudi predsednik vlade in prvak Gibanja Svoboda Golob. Premier, ki je vse od nastopa mandata Bešiča Loredana predstavljal kot rešitelja zdravstvenega sistema, v minulih mesecih pa večkrat zatrdil, da uživa njegovo podporo, sicer vsebine interpelacije za zdaj še ni komentiral.

Prav tako je bil doslej skop z besedami minister za zdravje, na ministrstvu pa so v prvem odzivu zapisali, da bo interpelacija priložnost za podrobno predstavitev vseh sprejetih ukrepov v zadnjem letu, pa tudi za širšo razpravo o vseh izzivih zdravstva.

Medtem pa v zadnjih tednih s kritikami na račun Bešiča Loredana in njegovega dela na zdravstveni reformi, enega ključnih projektov aktualne vlade, ne skopari vodja strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj. Nedavno je tako ministra pozval k odstopu, v ponedeljek pa za POP TV ocenil, da je “v tem trenutku bolje, da smo brez ministra, kot da je na položaju Bešič Loredan”.

V koalicijskih partnericah so sicer ob napovedi interpelacije zatrdili, da minister za zdaj še uživa njihovo podporo. Danes pa bi lahko torej bolj jasno postalo tudi, kako močna je politična podpora premierja in matične stranke Bešiču Loredanu pred zagovorom v DZ.

COMMENTS

Wordpress (0)