The Sun – “Kdo ga bo nokavtiral ali kdo bo koga ustavil” – Znameniti angleški novinar in televizijska osebnost Piers Morgan “ne sliši” nobenega odgovora – TOPNEWS.si

The Sun – “Kdo ga bo nokavtiral ali kdo bo koga ustavil” – Znameniti angleški novinar in televizijska osebnost Piers Morgan “ne sliši” nobenega odgovora

The Sun – “Kdo ga bo nokavtiral ali kdo bo koga ustavil” – Znameniti angleški novinar in televizijska osebnost Piers Morgan “ne sliši” nobenega odgovora

Znameniti angleški novinar in televizijska osebnost Piers Morgan, ki je znan po tem, da nima dlake na jeziku, je za največji britanski dnevnik The Sun napisal kolumno: Kdo ga bo nokavtiral? s podnaslovom Putin je malopriden, jokav, okruten, brezsrčen nacistični nasilnež – toda kdo ga bo ustavil?

Morgan se v kolumni najprej vpraša: “Kdo ga bo ustavil?” In ne vidi nobenega odgovora. Slišal pa je mnogo govorjenja in zato okrca najprej Borisa Johnsona, “ki obupano skuša obnoviti svojo, zaradi še vedno odmevajočih škandaloznih kovid zabav, omajano reputacijo. Johnson je uporabil docela churchilijansko retoriko in
zahteva, da se ‘diplomatsko, politično, ekonomsko – in morebiti vojaško – konča gnusna in barbarska avantura Vladimirja Putina. Dobre besede premier – toda povejte natančno, kako nameravate to doseči?” In dalje: “Vaša sedanja strategija finančnega stiskanja ducata od Kremlja podprtih oligarhov, nekateri od teh so zvito denarno zdrsnili v žepe vaše lastne konservativne stranke, ne bo vzela Putinu niti sekunde spanja.”
Nato si privošči Emmanuela Macrona, “ki je bil ponižan s svojimi brezveznimi in napačnimi diplomatskimi poskusi ter se sedaj počuti izdanega od Putinovega hinavstva v njunih pogovorih (Bivši KGB oficir je lagal? Uf, jaz sem šokiran!). In je Macron ukazal Rusiji da ‘takoj ustavi svoje vojaške operacije’. Zakaj bi Putin to storil? On počne vse kar si poželi in to načrtuje že leta.”
Prizanesel ni niti novemu nemškemu vicekanclerju Robertu Habecku, ki je “vzkipljivo in zasopihano posvaril, da bodo Rusijo zadele ‘težke politične in ekonomske posledice’.” Kakšne pa natančno, se sprašuje novinar, kajti Nemčija je “tako odvisna od ruske energije, da si ne more privoščiti ničesar pomembnega proti Putinu, ker lahko drugače on dobesedno ugasne nemške luči.” Novinar meni, “da bodo vsa skupna opozorila teh evropskih politikov imela popolnoma tak ničen vpliv kot absurdni prispevek vojvode Harrya in vojvodinje Meghan, ki sta objavila svojo irelevantno zaskrbljenost iz udobnega kalifornijskega prebivališča ‘o tej kršitvi mednarodnih človekoljubnih pravil’.”

Novinar trdi, da se na vse to Putin smejoče požvižga, ker mu je popolnoma vseeno, kaj si vsi o njem mislijo, “kajti Putin je nasilneš, malopriden, jokav, zloben, okruten, brezsrčen, brezhumoren nacistični nasilnež. In on je vedno bil nasilnež.”
Pri tem se novinar spominja nasilneža, ki je v njegovi šoli leta maltretiral vse okoli sebe, dokler ni njegov brat, “sedaj britanski pomorski polkovnik, razrešil situacijo z udarcem s pestjo v nasilnežev obraz. V tem trenutku se je nasilnež skrčil v usmiljena vredno in patetično senco nekdanjega arogantnega in vse zmagojočega osebka in njegova avra nepremagljivosti je bila nepovratno izgubljena. Kot je Mike Tyson nekoč perfektno zabil žebljiček na glavico: ‘Vsakdo ima načrt dokler ne dobi udarca v obraz’.”
Nato se novinar vpraša: “Toda kdo bo udaril Putina v obraz? Običajno bi se lahko zanesli na ZDA, da to storijo, kot so udarile v obraz Adolfa Hitlerja in Japonce tako močno, da so nam pomagale dobiti drugo svetovno vojno. Toda predsednik Biden kaže prav toliko volje do spopada s Putinom kot jo kaže plah žabji paglavec do spopada z velikim belim morskim psom. To ni presenetljivo glede na njegov bojazljivo in preko noči izvedeno zapustitev Afganistancev v prejšnjem poletju. To je bil Putinu jasen signal, da Amerika nima več volje do borbe.”
Novinar tudi obsoja Bidnovo “jecljanje in mrmranje” na javnih nastopih okoli napada na Ukrajino, ki ne more pripraviti Putina, do tega, da bi resno jemal ali celo razumel voditelja svobodnega sveta. “Toda kdo, če ne Amerika”, se nato vpraša novinar, “bo Putina udaril v obraz?”

Dalje: “Nič od tega ni bilo nepričakovano. Od trenutka, ko je leta 2014 Rusija okupirala Krim in svet ni naredil ničesar okoli tega, je bil Putin opogumljen, da udejanji svoje dolgoletne sanje, da obnovi Sovjetsko zvezo v njenem prejšnjem obsegu in moči. On je gangster, morilec, okruten in zloben človek za katerega
človeško življenje ne pomeni nič. In če se mu dopusti, da zavzame Ukrajino bo nadaljeval z okupiranjem držav, ki po njegovem mnenju morajo priti nazaj pod njegovo despotsko kontrolo.” In še: “Svet je ojačal tega monstruma z bednim in samozadovolnjim nereagiranjem in suženjsko željo nadaljevati njegovo bogatenje skozi globalno zanašanje na ogromne ruske energetske vire. Sedaj mislimo, da lahko njegove imperialistične in carskim podobne ambicije premagamo z dvoumnimi besednimi opozorili in z zamrznitvijo bančnih računov.” In doda: “Alarmantno opozorilo: Ne, ne moremo.”
Ob tem se novinar vrne na čas, ko so nacisti ogrožali Veliko Britanijo in na zmagovitega Churchilla, ki je dejal: “Nikoli ne smemo nikomur obrniti hrbta, ko je v nevarnosti in poskušati zbežati od njega. Če to storimo podvojimo nevarnost. Toda, če gremo temu brez oklevanja nasproti zmanjšamo nevarnost na polovico. Nikoli ne bežite od ničesar. Nikoli!” Sedaj pa ugotavlja novinar “bežimo stran od resne nevarnosti, ki jo predstavlja ta invazija na Ukrajino.”
Za novinarja je poleg vsega povedanega “Putin nov Hitler, od moči pijan ter z verige strganim megalomaničnim namenom preoblikovati evropske meje z nekaznovanim vdorom v suverene demokracije. In podobno Hitlerju, on bruha strupene apokaliptične grožnje, da bi prestrašil vsak odpor. ‘Kdorkoli nas bo poskušal
ovirati’, je dejal na začetku tega tedna, ‘ali bo grozil naši državi in našim ljudem, mora vedeti, da bo ruski odgovor takojšen in bo vodil v posledice, ki še niso bile videne v zgodovini’.”

Novinar dalje ugotavlja, da je “ruska ekonomija trenutno manjša od ekonomije Teksasa. Njena vojska je velika toda niti blizu tako kot ameriška, ki ima največjo vojaško silo v zgodovini našega planeta. Putin se zanaša na svoje prepričanje, ki je na žalost podprto do zdaj z realnostjo, da Biden ne bo podvzel naloge, da ga ustavi.
Toda, če ZDA ne bodo odločno delovale proti strašnim krutostim, ki se dogajajo v Ukrajini, potem bo nevarnost eksponentno narasla zaradi ojačane Rusije in usposobitve njeneih kitajskih zaveznikov in svet bo postal znatno manj varen prostor, ne samo za Ameriko ampak tudi za vse nas.”
Novinar lucidno nadaljuje: “Minilo je 70 let od takrat, ko je totalitarni režim poskušal storiti to, kar počenja Rusija danes in Hitler bi jo dobro odnesel, če ga ne bi Churchill ustavil tako pogumno in veličastno in če Američani ne bi uporabili svojih masivnih vojaških mišic, takrat ko je to resnično bilo potrebno. Mi smo zopet na tej točki in obstaja samo ena pot, da se Putin ustavi.” In zato končno novinar Piers Morgan zapiše naslednje krilate misli:
“Predsednik Biden, čas za besede je minil. Čas je za pogum, da se udari Putina v obraz – in se ga nokavtira!”

COMMENTS

Wordpress (0)