John McCain: “Zaustavite tega norega, debelega mulca, ki vodi Severno Korejo” – TOPNEWS.si

John McCain: “Zaustavite tega norega, debelega mulca, ki vodi Severno Korejo”

John McCain: “Zaustavite tega norega, debelega mulca, ki vodi Severno Korejo”

Državna televizija Severne Koreje je pred kratkim objavila novi propagandni video zmontiran tako, da prikazuje, kako sevrenokorejska vojska uničuje ameriška vojaška letala in letalonosilko.

Predsednik ZDA Donald Trump je prejšnji teden kritiziral severnokorejskega vodjo Kim Jong Una z besedami, da se Kim “vede zelo, zelo slabo”.

Odnosi ZDA in Severne Koreje so vse slabši zaradi neprestanih groženj Pjongjanga, usmerjenih proti ZDA.

Senator iz Arizone John McCain ni izbiral besed, ko je v sredo govoril o načrtu zmanjšanja provokacij Severne Koreje.

McCain je govoril o nevarnosti, ki pretijo iz Severne Koreje in pri tem izrekel opazke, ki se nanašajo na psihično stanje in videz liderja iz Pjongjanga.

“Kitajska je edina, ki lahko nadzira Kim Jong Una, tega norega, debelega mulca, ki upravlja Severno Korejo,” je dejal senator McCain.

V intervjuju za MSNBC je dejal, da lahko Kitajska uniči gospodarstvo Severne Koreje v roku enega tedna.

Kitajska ima najboljše odnose s Severno Korejo in je prevzela vlogo njenega “velikega brata”.

Skoraj 90 odstotkov severnokorejske zunanje trgovine se odvija s Kitajsko, zaradi sankcij, ki so jih proti njej uvedle ostale svetovne sile.

McCain je dejal, da Kim Jong Un ni “racionalna oseba”.

“Mi tukaj nimamo opravka niti z nekom, ki je podoben Josifu Stalinu, ki je v vsem svojem barbarstvu kazal določeno mero racionalnosti,” je dejal McCain in dodal, da bi najraje odšel sam na Kitajsko in pojasnil, da je v njenem interesu, da prekine vse ekonomske vezi s Severno Korejo.

“Če bi Kitajska zavrnila ta predlog, je potrebno proučiti vse opcije. Ni potrebno, da je to svetovna vojna, vendar se mora Kim Jong Un zavedati, da bo plačal veliko kazen, če karkoli poskuša,” je izjavil McCain.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)