(VIDEO) Bivši ruski poslanec ubit v Kijevu, Ukrajina obtožuje Rusijo “državnega terorizma” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bivši ruski poslanec ubit v Kijevu, Ukrajina obtožuje Rusijo “državnega terorizma”

(VIDEO) Bivši ruski poslanec ubit v Kijevu, Ukrajina obtožuje Rusijo “državnega terorizma”

Bivši ruski poslanec Denis Voronenkov je bil danes ubit v Kijevu, je sporočila ukrajinska policija. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je takoj po dogodku dejal, da je umor dejanje ruskega “državnega terorizma”. Odzval se je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in dejal, da so obtožbe Kijeva absurdne.

Morilec, ki je danes usmrtil nekdanjega ruskega poslanca pred hotelom v Kijevu, je umrl v bolnici, je izjavil tiskovni predstavnik bolnice Artion Ševčenko.

Voronenkov je bil ubit s pištolo v centru mesta, njegov napadalec pa je bil prepeljan v bolnico, potem ko ga je ranil Voronenkov varnostnik, je sporočila kijevska policija ter poroča Reuters.

Voronenkov, ki je bil član komunistične stranke v spodnjem domu ruske Dume, se je lansko jesen preselil v Ukrajino, kjer so mu ukrajinske oblasti takoj dodelile ukrajinsko državljanstvo.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je takoj po dogodku dejal, da je umor dejanje ruskega “državnega terorizma”.

Na to se je odzval tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in dejal, da so obtožbe absurdne, poroča Reuters.

Ukrajinska policija je sporočila, da je bivši poslanec ustreljen pred hotelom v Kijevu, ob približno ob 12.00 uri, njegov varnostnik pa je bil v streljanju ranjen.

Voronenkov je lansko leto skupaj s soprogo pobegnil v Ukrajino in pomagal ukrajinskim oblastem pri konstrukciji primera o veleizdaji bivšega predsednika Ukrajine Viktorja Janukoviča.

Predsednik Ukrajine Porošenko je dejal, da je umor “dejanje državnega terorizma Rusije, države, ki jo je moral zapustiti Voronenkov zaradi političnih razlogov”.

Porošenko je še pojasnil, da je Voronenkov bil ena glavnih prič ruske agresije na Ukrajino, še posebej vloge Janukoviča v zvezi z nameščanjem ruskih enot v Ukrajini.

“Verjamemo, da so vse neresnice, ki jih je moč slišati o potencialni ruski vpletenosti, absurdne”, je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    dare326 7 let

    Tukaj Rusi niso vmešani, pač pa Janukovičeva mafija. Podobno je tudi v ameriških primerih povezanih s Hillary.