“To je vojna” – Kdo je bil prava tarča sinočnje Tarče in zakaj je bila (payback), maščevanje voditeljice Erike Reporterju in Odlazkovim, zaradi objav o donaciji države očetu Žnidaršičeve? – TOPNEWS.si

“To je vojna” – Kdo je bil prava tarča sinočnje Tarče in zakaj je bila (payback), maščevanje voditeljice Erike Reporterju in Odlazkovim, zaradi objav o donaciji države očetu Žnidaršičeve?

“To je vojna” – Kdo je bil prava tarča sinočnje Tarče in zakaj je bila  (payback), maščevanje voditeljice Erike Reporterju in Odlazkovim, zaradi objav o donaciji države očetu Žnidaršičeve?

Tisti ki poznajo pravo ozadje sinočnje Trače,  ” predstavniki političnih strank naj bi  govorili o aktualnem političnem dogajanju, od vojne v Gazi in Ukrajini, do tega, kdo komu nagaja na domači politični sceni, in tega, katera stranka je v resnici zelena,” so si že vnaprej pripravili kokice in pijačo.  Vse skupaj se je začelo, ko so pri Reporterju začeli preiskovati, za kakšen projekt je Košček dobil sto tisočakov in ko se  se je v zgodbo vpletla Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Tarča na TV Slovenija, sicer pa hčerka lastnika podjetja Borisa Žnidaršiča in partnerica direktorja Koščka Davida Srdareva. Žnidaršičeva je najprej na Facebooku potožila, da nekdo poskuša diskreditirati njene družinske člane, kasneje pa je še pritiskala na Reporterjevega novinarja Igorja Kršinarja.

Zapis na Facebooku pa  ni bil edina ” bitka na fronti” med Reporterjem in Tarčo, saj je na družbenih omrežjih Erika objavila fotografijo novinarja Igorja Kršinarja, ki se je na Festivalu Svobode pogovarjal z Damirjem Črnčecem, ki ga, tako kot Janez Janša, vidi  “deus ex machino” operacij iz ozadja slovenske politike. Nervoza in vonj po smodniku je bilo  pred Tarčo in včeraj čutiti v zraku, saj je Novi tednik  povzel razkritja Reporterja v članku: “Podjetju očeta Erike Žnidaršič 99.750 evrov nepovratnih sredstev”  

A pustimo to. Prava tarča sinočnje Trače  je bil Tomaž Vesel, Golobova izbira v ekipi za Bruselj, ki je Žnideršičeva spretno pripeljala v zgodbo v uvodni napovedi.  “Ob tem kakšen bo dosežek strank na volitvah n kdo bo izvoljen, je zanimivo še eno vprašanje: Bodo v SDS-u podprli kandidata za komisarja Tomaža Vesela, tako kot so ga pred dobrimi 10-imi leti za predsednika računskega sodišča, ko ga je za ta položaj predlagal takratni predsednik države Borut Pahor. Klemen Košak.”

 

“To so posnetki, ki jih je želel Tomaž Vesel preprečiti. Nič posebnega poslovna stavba v Ljubljanskih Vevčah stavba, kjer ima Tomaž Vesel pisarno. Zakaj nam je torej pred in po torkovem pogovoru večkrat dejal , da ne dovoli snemanja stavbe niti iz javnih površin. Ko je videl, da stavbo vseeno snemamo nam je dejal , da ne dovoli objave pogovora. Zakaj kandidat Svobode za evropskega komisarja ne želi, da pokažemo kje dela? Vesel je direktor podjetja Eurofit, ki je lastnik Dolenjskega lista in prokurist Salamona, ki je lastnik ali solastnik številnih medijev: Radia 1, Večera, Mladine in mnogih drugih. Eurofit je v lasti družine Martina Odlazka in tudi Salamon je nekoč bil. Z vplivnim podjetnikom se je država ukvarjala več let. Zaradi visokih terjatev je predlani Salomon tudi prevzela, lani pa se je iz njega umaknila..Sedanji lastniki formalno niso povezani z Odlazkom a zdi se, da ima Martin Odlazek Kljub menjavam lastništva še vedno zelo velik vpliv  …,” je med drugim v uvodnem prispevku nizal novinar Klemen Košak i duel se je nadaljeval:  ” To pa ne vem, kaj se vam zdi,” je ugovarjal Vesel. “Zelo težko s poistovetim kaj se vam zdi Družba Salomon ima nove lastnike…Če sem prav videl je pisarna Martina Odlazka sosednja? Ja, ker je zaposlen v družbi Salomon,” je odgovarjal Vesel.

A Koščak se ni dal in nadaljeval: ” Povezava vladajoče stranke, ki si jih lasti oziroma je v njih zaposlen Martin Odlazek se zdi zelo tesna. Ne samo, da od tam prihaja Svobodin kandidat za evropskega komisarja, tam se je tudi našlo mesto za nekdanjo sekretarko Svobode vesno Vukovič..”

Veselu je verjetno žal zakaj je sploh povabil Koščaka in ekipo tarče v Vevče in zakaj je sploh pristal na intervju v pisarni oziroma na svojem delovnem mestu v pisarni, kjer je novinar opazil, da ima Vesel pisarno zraven  pisarne Martina Odlazka. A je bilo že prepozno. Nadaljevaje oddajeje bilo bolj kulisa za zakulisni spopad, ki ga je trasiral uvodni prispevek v Tarči. Zanimivo pa je da povabljeni oziroma stranke tega sploh niso opazile, ampak so se , vsaj po odzivih na družbenih omrežjih ukvrarjli s tem kdo je bil in kdo ni bil povabljen v Tarčo in zakaj ne?

COMMENTS

Wordpress (0)