Potem, ko je Janez Janša na družbenem omrežju X, zaradi podpore FDV-ju, “obračunal” z Milanom Brglezom, objavil še “ideal modernega slovenskega levičarja” – TOPNEWS.si

Potem, ko je Janez Janša na družbenem omrežju X, zaradi podpore FDV-ju, “obračunal” z Milanom Brglezom, objavil še “ideal modernega slovenskega levičarja”

Potem, ko je Janez Janša na družbenem omrežju X, zaradi podpore FDV-ju,  “obračunal” z Milanom Brglezom, objavil še “ideal modernega slovenskega levičarja”

Čeprav so študentje na Fakulteti za družbene vede včeraj po šestih dneh končali  zasedbo velike predavalnice, pa se na družbenih omrežjih polemika , ki  jo je  sprožil študentski protest,  nadaljuje.
Potem, ko se je rektor Majdič se se je včeraj na Fakulteti za družbene vede srečal s študenti, ki so zasedli predavalnico in od univerze zahtevali takojšnjo prekinitev sodelovanja z izraelskimi ustanovami  so ga pred predavalnico v avli, okrašenimi palestinskimi zastavami in transparenti in prav med pogovorom z ekipo POP TV posneli ob napisu »FUCK NATO« Brez moje vednosti so me posneli pred napisom »F… NATO«, s katerim se ne strinjam, se je rektor Univerze v Ljubljani (UL) Gregor Majdič odzval na posnetek z včerajšnjega srečanja s študenti na FDV.

»Po včerajšnjem pogovoru na FDV, v katerem sem poskušal umiriti razmere na razumen način, so me ob izjavi, ki sem jo podal za medije, brez moje vednosti posneli pred napisom ‘F… NATO’. Za ta napis nisem vedel in se seveda z njim ne strinjam in ne izraža mojih političnih stališč,« je Majdič danes zapisal na omrežju X.

To pa ni edini zaplet povezan s preteklim dogajanjem  ampak  je zasedba FDV-ja prožila  polemiko na družbenem omrežju X med Janezom Janšo in Milanom Brglezom. Brglez se je namreč takole zahvalil svoji fakulteti: “V teh časih je biti na pravi strani zgodovine smelo in pomembno dejanje. Hvala, moja FDV Ljubljana. ”  Zapis Brgleza je bil povod za odziv Janeza Janše. “Naravno pravo @milan_brglez je bil vedno na strani teroristov. Domačih in tujih. #HAMAS,” je zapisal Janša na družbenem omrežju X in še: “Evo, na isti strani zgodovine s HAMAS @FDVLjubljana teroristi, nepolitični, v skladu skodeksom @unilj?”

Vse skupaj pa je Janša začinil še idealom slovenskega levičarja in objavil sliko zmagovalca Evrovizije.

COMMENTS

Wordpress (0)