“Kjer je Svoboda ni štroma”- Robert Golob o tem, kdo Svobodi “odklaplja” elektriko? – TOPNEWS.si

“Kjer je Svoboda ni štroma”- Robert Golob o tem, kdo Svobodi “odklaplja” elektriko?

“Kjer je Svoboda ni štroma”- Robert Golob o tem, kdo Svobodi “odklaplja” elektriko?

Nič ni moglo pokvariti včerajšnjega  precej sproščenega vzdušja na prvem Festivalu Svobode. Niti to, da je  na začetku je zmanjkalo elektrike. “Ni elektrike, a je kdo iz GEN-I-ja tu?,” je zbrane v dobro voljo spravil Matej Arčon, ki je imel nalogo, da  nagovori  zbrane člane in simpatizerje Gibanja Svoboda  ob Zbiljskem jezeru. Arčon je sicer včeraj kar nekajkrat  dokazal , da mu smisla za humor ne manjka.

Zgodbo o tem, da je, kako simbolično, tudi ob ustanovitvi stranke zmanjkalo elektrike je kasneje nadgradil predsednik stranke v svojem nastopu.  O tem v nadaljevanju. Ko smo novinarji včeraj čakali na prihod Roberta Goloba in preštevali avtobuse (po nekaterih novinarskih štetjih jih je bilo 12) poleg seveda stotine in stotine zasebnih avtomobilov, ki so zapolnili travnik pred Zbiljskim jezerom pa še prostor ob cesti, ki pelje proti znanemu piknik placu.

Če je v času izgradnje bivše države veljalo , da je elektrifikacija + težka industrija enako socializem lahko mirno rečemo, da je zeleni prehod + električni avtomobili  enako Gibanje Svoboda. Toliko avtomobilov na električni pogon, kot jih je bilo včeraj parkiranih ob Zbiljskem jezeru namreč na enem kupu še svoj živi dan človek ni videl. Morda samo na kašnem Muskovem tovarniškem parkirišču avtomobilov Tesla, kar je seveda pohvalno, vsekakor.

No vrnimo se k zgodbi o štromu in Svobodi, ki jo je Robert Golob takole razložil.  “Bom začel z zgodbo. 24. januar 2022, takrat sem se dokončno odločil in oznanil, da gremo s Svobodo v politiko. Nismo imeli niti imena, niti stranke. Dva dni kasneje je bil prvi kongres Svobode. V dveh dneh smo morali dobit ime, pripravit kongres in vse materiale in seveda smo bili prestrašeni ali nam bo to uspelo. Zato smo vse naredili digitalno, ampak kaj se je zgodilo, ko smo mi naredili vse digitalno?  Isto kot danes , kjer je Svoboda ni štroma (gromki aplavz) Je  pa ena dobra lastnost, ko nam je kongresu zmanjkalo elektrike,  smo rabili skoraj dve ure, da smo jo vzpostavili. Danes smo bili bolj hitri. Danes smo jo v pol ure, kar pomen se učimo sproti in smo vedno boljši.  Tako, da če se je začelo v mukah, če se je začelo z improvizacijo, se je stvar zaradi tega, ker smo verjeli in ker smo si upali, ker smo imeli pogum in ker smo verjeli v svobodo, ne samo, kot ime stranke. ampak kot nekaj  tistega. kar nas združuje in kar  je tisto za kar se vredno boriti, se nam je potem na volitvah 24. aprila pridružilo 410.000 volilk in volilcev  in smo v najtemnejših časih slovenske demokracije , v najtemnejših uspeli doseči to, da se danes nihče več ne sprašuje o svobodi.,” je pot stranke povzel Golob.

 

COMMENTS

Wordpress (0)